Tirit

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Mesajlar:7631
Kayıt:16 Eki 2006 09:06
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Kadın
Burç:Yay
Tirit

Mesaj gönderen beyazgül » 18 Nis 2007 11:35

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 5 malzemeler:
Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber



Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
Bayat ekmeği dilimleyin.
Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
2 santimlek kareler halinde kesin.
Servis tabağına aktarın.
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika sonra ateşten alın.
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.


jenny
Üstteğmen
Üstteğmen
Mesajlar:317
Kayıt:18 Ara 2006 18:59
Ruh Hali:Huzurlu
Cinsiyet:Kadın
Burç:Aslan
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen jenny » 19 Nis 2007 16:05

anneme göstereyeyim de yapsın
Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön