Badem Çorbası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19658
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray

Badem Çorbası

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Kas 2008 23:31

Badem Çorbası
Kaynak: Edirne Sarayı 1539
Bir Ziyafet Defteri
Semih Tezcan

Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid’in , 1539 yılı kasım ayının 2. yarısında Edirne’de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir.

Malzemeler (8 porsiyon için)
Süt (2,5 su bardağı) 500gr.
Badem 150gr.
Acı badem 50gr.
Un (2,5 su bardağı) 200 gr.
Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr.
Misket hindistan cevizi 1 adet
Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr.
İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr.
Nar (1 adet) 250 gr.
Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr.
Maydanoz ½ bağ

Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın.

Bademleri mikserde çekin.

Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın. Hafif ateşte 5 dakika kavurun. Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin. Hafif ateşte 20 dakika kaynatın.

Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin.

Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün.

Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin.


Cevapla

“Osmanlı Saray Mutfağı” sayfasına dön