Nohut Ezmesi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Nohut Ezmesi

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Kas 2008 23:32

Nohut Ezmesi
Kaynak: Fatih Devri Yemekleri - Topkapı Sarayı 1471
Prof. Süheyl Ünver

Malzemeler (4 porsiyon için)
Nohut (1 su bardağı) 200 gr.
Zeytinyağı (¼ su bardağı) 45 gr.
Çam fıstığı (1,5 çorba kaşığı) 25 gr.
Kuş üzümü (2 çorba kaşığı) 25 gr.
Tarçın (1 çay kaşığı) 10 gr.
Limon suyu (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr.

Nohudu akşamdan ılık tuzlu suda ıslatın. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Nohudu haşlayıp süzün ve ezerek püre haline getirin. Diğer malzemeyi püre nohuda katıp karıştırın, istediğiniz şekli verip servise çıkartın.


beyaz
Yarbay
Yarbay
Mesajlar:3084
Kayıt:18 Nis 2008 19:07
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Kadın
Burç:Boğa
Takım:Fenerbahçe

Re: Nohut Ezmesi

Mesaj gönderen beyaz » 24 Kas 2008 01:48

bu yemeğin adı HUMUS tur :ell
Cevapla

“Osmanlı Saray Mutfağı” sayfasına dön