Mutancana – Tencere Yemeği

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mutancana – Tencere Yemeği

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Kas 2008 23:35

Mutancana – Tencere Yemeği
Edirne Sarayı 1539
Kaynak : Bir Ziyafet Defteri
Semih Tezcan

Malzemeler (4 porsiyon için)
Kuzu eti 1,6 gr.
Kızıl üzüm (1 avuç) 75gr.
Arpacık soğanı 100 gr.
Soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr.
İncir (4 adet) 50 gr.
Tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.
Bal (2 çorba kaşığı) 40 gr.
Tuz (2 çay kaşığı) 10 gr.
Su (2 su bardağı)
Sumak (2 çay kaşığı) 5 gr.
Un (1 çorba kaşığı) 15 gr.

Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin. Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin.

Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın.


Cevapla

“Osmanlı Saray Mutfağı” sayfasına dön