Hindili Tacos

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Hindili Tacos

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 11:27

Hindili Tacos

hazırlama: 20 dakika
pişirme:15 dakika

12 sert taco
1/2 kg. hindi kıyması veya tavuk kıyması
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
3 taze soğanın beyaz kısmı
2 domates
100 gr. chorizo içi
1 iceberg veya kıvırcık marul
1.5 su bardağı taze kaşar rendesi
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapışmaz tavada yağı kızdırın. İçine, hindi kıymasını, tuzu, kırmızı biberi ve kimyonu atıp 7-8 dakika, kıyma pişinceye kadar orta ateşte karıştırarak kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayın.

Pişirdiğiniz hindi kıymasının içine, Chorizo içini, soğan ve sarımsakları atın, zaman zaman karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun. Bu arada marulları İnce ince kıyın.

Fırını 180 derecede kızdırın. Deniz kabuğu şeklindeki sert Taco'lan tek sıra halinde ve dik olarak, yani ağızları üste gelecek şekilde dizin ve kızdırdığınız firma atarak, paketin üzerindeki açıklamaya göre hemen hemen 8-10 dakika çok iyi ısıtın. Isıttığınız Taco'ların içine hazırladığınız karışımdan 1-2 çorba kaşığı koyun. Üzerine doğranmış domateslerden bol miktarda koyun ve kıyılmış marulları ilave edin. En üste rendelenmiş taze kaşar serperek, yanında Salsa ve Guacamole ile servis yapın.

*Tacolar hazır olarak paketlerde satılır. Tortillanın yarım daire şeklinde ikiye kıvrılmışı ve sertidir. Bulamazsanız yerine evde mısır unu ile hazırlayacağınız Tortilla'ları kullanabilirsiniz

*Chorizo kuru ispanyol salamı yapmak için hazırlanan içtir. Bulamazsanız yerine sucuk içi kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön