Domates Salsa

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Domates Salsa

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 22:16

Domates Salsa

hazırlama: 15 dakika

3 su bardağı sos için:
2 taze acı yeşil biber
1 iri diş sarmısak
1/2 kırmızı soğan
3 başa dönmüş taze soğan veya
3 taze soğanın beyaz kısmı
1/2 demet taze kişniş
700 gr. domates
2 acı yeşil biber turşusu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı domates suyu veya soğuk su
1/2 tatlı kaşığı tuz

Taze yeşil biberleri, sarımsağı, kırmızı soğanı, taze soğanları ve kişnişi iri iri doğrayıp bir mikserden geçirin. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Yeşil biber turşularının daha az acı olmasını isterseniz çekirdeklerini çıkararak kıyın.

Domatesleri, biber turşusunu, limon suyunu, domates suyunu, yağı ve tuzu mikserdeki karışıma ekleyin. Mikseri hemen bir saniye çalıştırıp domatesler çok ezilmeden hepsini bir servis kabına boşaltın. Arzunuza göre karabiber ve tuz ekleyip, servis yapmadan önce en az yarım saat buzdolabında bekletin. Salsa hazırlandığı gün yenmelidir.

Domates Salsa hem yemeklerde kullanılır hem de "dip" olarak mısır cipsi ile yenir.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön