Enchilada Sos

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Enchilada Sos

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Ara 2008 22:19

Enchilada Sos

hazırlama: 5 dakika
pişirme: 18 dakika

3 su bardağı için:
800 gr. soyulmuş domates konservesi
3 iri diş sarmısak
1 baş soğan
3 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz

Soğanı, sarımsakları soyup iri iri doğrayın ve miksere atın. Soyulmuş domates konservesinin suyunu süzün ve miksere soğanların üzerine ilave edin. Homojen bir püre haline gelinceye kadar mikserde çekin. Daha sonra karışımı altı kalın bir tencereye koyup kalan tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karışıtrın. Tencereyi ateşe koyarak 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişmeye bırakın. Daha akıcı bir Enchilada Sos isterseniz, karışımın içine 1/2 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Daha acı bir sos isterseniz bir parça daha toz acı kırmızı biber ekleyebilirsiniz.


Cevapla

“Meksika Mutfağı” sayfasına dön