Worchestershire Sosu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Worchestershire Sosu

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 23:02

Malzemeler

Bir adet doğranmış soğan
Bir çay kaşığı karanfil
İki adet ezilmiş sarımsak
İki ölçek sirke
Bir parça kıyılmış zencefil
Yarım ölçek pekmez
Üç kaşık hardal yaprağı
Yarım ölçek soya sosu
Bir çay kaşığı tane karabiber
Dörtte bir ölçek demirhindi
Yarım kaşık toz kırmızı biber
Yarım kaşık köri
Bir adet çubuk tarçın
Bir ölçek ançuez ezmesi
Yarım çay kaşığı kardamon tohumu
Üç çay kaşığı tuz






Yapılışı

Soğanı, sarımsağı, hardalı, kırmızı biberi, karabiberleri, zencefili, tarçını, karanfili ve kardamonu genişçe bir tülbendin içine koyup ağzını sıkıca bağlayın.

Geniş bir kaba sirke, soya sosu, pekmez ve demirhindiyi koyup, baharat bohçanızı da içine atıp kısık ateşte kırk beş dakika kaynatın. Tuz, köri, ançüez ve suyu da ekleyin. Ateşi söndürün. Kaynattığınız malzemeyi cam bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatıp, iki hafta buzdolabında bekletin. Zaman zaman kavanozu sallamayı unutmayın. İki hafta sonra kavanozun içindeki baharat bohçasını çıkarın ve sosunuzu şişeye aktarın. Kullanmadan önce çalkalayın.


zinê
Yarbay
Yarbay
Mesajlar:4106
Kayıt:04 May 2008 17:23
Ruh Hali:Üzgün
Cinsiyet:Kadın
Burç:Koç
Takım:Galatasaray

Re: Worchestershire Sosu

Mesaj gönderen zinê » 03 Şub 2009 23:04

afrikalıların neden hepsinin zayıf olduklarını anlamış bulunuyorum şu dakka itibarıyla :disss
Cevapla

“Güney Afrika Mutfağı” sayfasına dön