Tadjin Lahm Bilbeleh "Hurmalı Kuzu Tajin"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Tadjin Lahm Bilbeleh "Hurmalı Kuzu Tajin"

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:46

Tadjin lahm bilbeleh "Hurmalı Kuzu Tajin"

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 65 dakika

1 kg. kemiksiz parça kuzu eti (but veya kol tarafından)
75 gr. tereyağı
25 gr. ayrıca tereyağı
1 büyük baş soğan
1,5 su baıdağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
12 kuru hurma
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı yeşil limon suyu veya limon suyu
12 hurma
20 çiğ badem
karabiber
tuz

süs için:
1 limon

Kuru hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın. Soğanı soyun ve kıyın. Küçük bir tencerede suyu kaynatıp içine bademleri acın ve bir taşım kaynatıp hemen süzün. Baş ve işaret parmağınızla ovarak kabuklarını çıkarın.

Altı kalın bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları içine atıp, hafif ateşte karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar 6-7 dakika kavurun. Ateşi yükseltip içine etleri atın ve etler bir parça kızarıncaya kadar zaman zaman karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tüm baharatları üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca yemeğinize kıyılmış hurmaları atıp tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte etler yumuşayıp pamuk gibi oluncaya kadar 1 saat pişirin.

Limon suyunu bal ile karıştırın ve pişen yemeğe ekleyin. Yemeğinizin tuzunu ve karabiberini kontrol edin.

Taze hurmaları olduğu gibi yemeğin üzerine koyun ve tekrar tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte 5 dakika kadar pişirin. Eğer taze hurma yerine kuru hurma kullanırsanız 10 dakika pişirin.

25 gr. tereyağını tavada eritin ve içine bademleri bütün olarak atın. Bademler altın rengi alıncaya kadar kavurarak, bir tabağa alın.

Yemeğiniz pişince, geniş bir servis kabına önce etleri koyup üzerine sosu dökün. Pişmiş taze hurmaları üzerine koyun, bademleri serpin. Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Bu yemeği kuskusla da servis yapabilirsiniz.

Hurma, yemeğinizin sosuna nefis bir lezzet verir. Ayrıca sosu koyulaştırır. Yemeğe en son ilave etmek için taze hurma bulamazsanız, açık renkli kuru Tunus veya Cezavir Hurması kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Fas Mutfağı” sayfasına dön