Polonya Usulü Kırmızı Pancar

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Polonya Usulü Kırmızı Pancar

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:20

Polonya Usulü Kırmızı Pancar

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 10 dakika

4 adet kınmzı pancar
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
50 gr. tereyağı
tuz

Kırmızı pancarları bol su ile bir tencereye koyarak, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını bir bıçakla soyarak rendenin iri tarafından geçirin. Tereyağını tavada eritin. 1 çorba kaşığı unu kızgın tereyağına ilave ederek kavurun. Daha sonra rendelenmiş pancarları tavaya koyun, toz şekeri ve tuzu serpip karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Pişen pancarlarınızı bir tabağa alın. Haşlanmış patatesle sıcak olarak Polonya Et Dolmalarının yanında servis yapın.


Cevapla

“Polonya Mutfağı” sayfasına dön