Fırında Makarna

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Fırında Makarna

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:41

Fırında Makarna

Hazırlama: 35 dakika
pişirme: 25 dakika

500 gr. uzun kesim makarna
2 çorba kaşığı tepeleme un
100 gr. tereyağı
1/2 litre süt
2 yumurta
200 gr. kaşar peyniri
tuz

Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve bir tatlı kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya uzun kesim makarnaları atın ve makarnalar hafif dişe dokunur oluncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenara bırakın.

Beşamel sos için. 75 gr. tereyağını küçük derin bir tencerede eritin. Unu içine atın ve 1-2 dakika kavurun. Soğuk sütü una sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Sosunuz pürüzsüz olmalıdır. 3-4 dakika kadar sürekli ve hızlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp içine yumurtaları kırın ve yine çırparak 1 dakika kadar hafif hafif kaynatın.

En son içine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve yine çırpma teli ile iyice çırparak karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olmasın. Çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

Süzdüğünüz makarnaları derin bir fırın kabına koyun ve kevgirle yayın. Üzerine beşamel sosu dökün, sosu kaşıkla yayın. Üzerine bir parça daha kaşar peyniri serpin. Kalan tereyağını bıçakla küçük parçalara bölerek üzerine dağıtarak koyun ve orta dereceli fırında 25 dakika makarnanın üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön