Mantarlı ve Jambonlu Risotto

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mantarlı ve Jambonlu Risotto

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:41

Mantarlı ve Jambonlu Risotto

hazırlama; 5 dakika
pişirme: 30 dakika

250 gr. yuvarlak pirinç
100 gr. jambon
100 gr. mantar
1 baş soğan
60 cl. tavuk suyu (2 tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
25 gr. parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
karabiber
tuz

Soğanı temizleyin, yıkayıp kıyın. Mantarları yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın Jambonları 2 cm. uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında kesin.

Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup kızınca içine soğanları atın. 3 dakika soğanlar sararıncaya kadar orta ateşte kavurun.

Kavrulan soğanlara mantarları, tuz karabiberi ilave edin bir çevirip jambonları atın. 2 dakika birlikte hafif ateşte kavurun ve pirinci üzerlerini ekleyin. Tekrar bir iki dakika daha birlikte çevirip üzerine tavuksu tabletleriyle hazırladığınız tavuk suyunu ekleyin ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak, hafif ateşte yavaş yavaş pirinç tüm suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Pirinç pişmeden tüm suyunu çekerse bir parça daha tavuk suyu veya su ekleyebilirsiniz. Risotto'nuz pişince ateşten alıp, servis tabağına çıkarın ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön