Frittata di Zucchine "Kabaklı Omlet"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Frittata di Zucchine "Kabaklı Omlet"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:43

Frittata di zucchine "Kabaklı Omlet"

hazırlama: 25 dakika
pişirme; 18 dakika

4 orta boy kabak
6 yumurta
2 baş soğan
1/4 su bardağı soğuk su
1/2 demet maydanoz veya taze fesleğen
1/4 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

üstü için:
taze fesleğen veya maydanoz

Soğanları halka halka doğrayın. Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyın. Kabakları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar halinde doğrayın.

Tavada 1,5 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. İçine soğanları atın ve ona ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. İçine kabaklan atın ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavurun. Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın. Daha sonra ateşten alıp 10 dakika soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları biraz çırpın, içine suyu, kıyılmış fesleğeni veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve küçük hindistan cevizi rendesini atın. Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını üzerine ekleyin, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 çorba kaşığını da ilave ederek birlikte karıştırın.

Hemen hemen 20 cm. çapında bir tavaya kalan zeytinyağını koyup, kızdırın. İçine hazırladığınız karışımı döküp, sebzeleri bir spatula ile yayın. Kalan parmesan peyniri rendesini üzerine serpin. Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp kenarlar altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirin. Omletin üstü hala biraz sulu kalacaktır

Daha sonra tavanın sapını bir parça alüminyum kağıt ile tamamen sarın, kızdırdığınız fırın ızgarasının altına tavayı koyun. 3 dakika omletiniz kabarıncaya ve ahmımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar üstünü kızanın. Bir spatula yardımı ile bozmadan servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanozu veya fesleğenleri serperek sıcak olarak servis yapın.

Kabaklı Omlet'i soğuk olarak da, özellikle piknikleriniz için hazırlayabilirsiniz.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön