Portakallı Zaboyone

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Portakallı Zaboyone

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:44

Portakallı Zaboyone

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 4 dakika

3 portakalın suyu
250 gr. pudra şekeri
6 yumurta
1 kadeh beyaz şarap
1 likör bardağı portakal likörü

süs için:
1 portakal

Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve derin bir kaba koyun. Üzerine pudra şekerini ilave edin. Bir mikserle çırparak köpüklü bir krem haline getirin. İçine beyaz şarabı ilave edin. Bir parça portakal likörü ve portakalların suyunu ilave ederek karıştırın.

Derin bir tencerenin yarısına kadar su koyarak kaynatın. Hazırladığınız karışımı kabı ile birlikte, içine su kaçırmamaya dikkat ederek suyun içine koyun. Bir el çırpıcısı ile yumurta sarıları top top olmasın diye, durmadan çırparak 3-4 dakika kadar pişirin. "Bain-marie"den alıp 4 küçük kaseye boşaltın.

Portakalı soyun, üzerindeki beyaz kısımları da temizleyerek dilimlere bölün. Zaboyone'lerin üzerini süsleyerek soğumaya bırakın.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön