Apfel strudel "Elmalı Strudel"
hazırlama: 1 saat
dinlenme: 30 dakika
pişirme: 35 dakika
hamur için:
300 gr. un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
3 damla sirke veya limon suyu
İç için:
1,5 kg. elma
100 gr. kuru üzüm
2 cl. Rom
100 gr. galeta unu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
100 gr. tereyağı
servis için:
krem şanti
Strudel'in hamuru için, önce unu eleyerek derin bir kaba koyun. Tuzu, sirkeyi ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ilave edin. Elinizle karıştırarak yavaş yavaş ılık suyu ekleyin. Hamurun iyi olması için çok iyi yoğrulması gerekiyor. Tüm suyu içince hamur tahtasına un serpin ve hamuru üstünde yoğurun.
Hatta zaman zaman hamur tahtasına vurarak yumuşamasını sağlayın. Daha sonra üstünü temiz bir mutfak bezi ile örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın. Elmaları soyun. Çekirdeklerini temizledikten sonra çok ince dilimler halinde kesin. Elmaların üstüne bir parça şeker ve rom atıp bir kenara koyun. (İstemezseniz rom koymayabilirsiniz.)
Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Galeta ununu içine koyarak hafif ateşte karıştırarak kavurun. Böylece galeta unu tereyağının mis gibi kokusunu alır ve ayrıca da Strudel'e gevreklik kazandırır. Daha sonra hamuru 2-3 mm. kalınlığında hemen hemen 50 cm. çapında açtıktan sonra bir masa örtüsünün üstüne alın ve ellerinizi yumruk yaparak hamurun altına sokun. Yavaş yavaş hamuru bir yandan
gerip, bir yandan da açılmış hamuru sağa doğru yumruklarınızın üzerinden kaydırarak inceltebildiğiniz kadar açın. Hamur ne kadar incelirse o kadar gevrek bir Strudel elde edersiniz. Avusturyalılar Strudel'in ince açılması konusuna çok önem verirler ve "Strudel o kadar ince açılmalı ki, yufkanın altından aşk mektubu okunabilmeli..." derler.
Hamur yeteri kadar ince açıldıktan sonra kenarındaki kalın hamurları bıçakla keserek alın.
Hamurun üzerine tereyağında kavurduğunuz galeta ununu serpin. Hazırladığınız elmaları üzerine yayın. Kuru üzümleri elmaların üzerine atın ve hepsinin üzerine toz şekeri serpin. Daha sonra hamurun iki kenarını elmaların üzerine 5 parnak kadar katlayın. Hamuru katlamadığınız taraftaki masa örtüsünü iki ucundan tutup kaldırarak hamuru yuvarlayarak kolayca sarın. Böylece ince olan hamur sarılırken el değmediği için yırtılmaz.
Yine örtünün yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine koyun. Strudel tepsiden büyükse, tepsiye Strudel'i verevine koyun.
Daha sonra 1 yumurta sarısını çırparak üzerine sürün ve orta ateşte kızdırılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri dökün ve 4 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Strudel'i ılık veya soğuk olarak yanında krem şanti ile servis yapın. Strudel'in içine isterseniz elmayla birlikte kıyılmış badem veya ceviz koyabilirsiniz.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Avrupa Mutfağı Avusturya Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 13 May 2024 09:08
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Apfel strudel "Elmalı Strudel"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
“Avusturya Mutfağı” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim