Chocalate a la Espanola "İspanyol Usulü Sıcak Çikolata"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Chocalate a la Espanola "İspanyol Usulü Sıcak Çikolata"

Mesaj gönderen Siyabend » 11 Şub 2009 11:17

Chocalate a la espanola "İspanyol Usulü Sıcak Çikolata"

hazırlama: 2 dakika
pişirme: 10 dakika

1/2 kg. tatlı siyah çikolata (sütsüz)
2 su bardağı süt (50 cl.)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı soğuk su

Çikolataları kırın. Sütü küçük saplı bir tencereye koyun ve içine kırdığınız çikolataları atın. Kaynama noktasına gelinceye kadar küçük bir çırpma teli ile çırparak çikolatanın süte karışarak homojen bir hale gelmesini sağlayın. Mısır nişastasını iki çorba kaşığı soğuk su ile açın. Çikolata karışımına durmadan karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fincanlara koyun. Yanında Mısır Nişastalı Kurabiyeler ile sıcak sıcak servis yapın.

Dilerseniz sıcak çikolataları servis yaparken üzerlerine l'er çorba kaşığı krem şanti de ekleyebilirsiniz.

Tatlı siyah çikolata bulamazsanız, çikolatanızı bitter çikolata ile yapıp içine ağız tadınıza göre, toz şeker ilave edebilirsiniz.


Cevapla

“İspanyol Mutfağı” sayfasına dön