Csipetke "Çorba İçin Küçük Hamur Parçaları"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Csipetke "Çorba İçin Küçük Hamur Parçaları"

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:01

Csipetke "Çorba İçin Küçük Hamur Parçaları"

hazırlama: 5 dakika
pişirme: 2-3 dakika

80 gr. un
1 yumurta
bir tutam tuz

Unla, yumurtayı ve tuzu karıştırıp sert bir hamur yapın. Parmaklarınızı unlayarak hamurdan fındık büyüklüğünde düzgün olmayan parçalar kopartıp önceden hazırladığınız çorbanın içine, çorbayı ateşten almadan hemen önce atın ve 2-3 dakika kaynatın. Csipetke'ler pişince çorbanın üstüne çıkar. Bu şekilde piştikleri anlaşılır. Çorbanızı ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın.

Csipetke'nin hamuruna kesinlikle su koymayın.

Csipetke'leri hazırlamış olduğunuz etli çorbalara, sığır ve koyun etiyle yaptığınız yahnilere yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dakika önce hazırlayarak ilave edebilirsiniz.


Cevapla

“Macar Mutfağı” sayfasına dön