Raita

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Raita

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:07

Raita

hazırlama: 2 dakika

1/2 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Yoğurdu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. İçine tüm baharatları ilave edin. Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

Raita, Biryani ve diğer yemeklerin yanında çok hoş bir serinleticidir. Altkıta'da kuzeyden güneye doğudan batıya hemen her yemeğin yanında mutlaka Raita yenir. Yoğurda çeşitli baharatlar veya salatalık ilave ederek değişik Raita'lar yapılır.

Dilerseniz siz de Raitanıza salatalık rendesi ilave edebilirsiniz.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön