Samosa

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Samosa

Mesaj gönderen Siyabend » 17 Şub 2009 11:51

Samosa

hazırlama: 30 dakika
dinlenme: 30 dakika
pişirme: 20 dakika

hamur için:
1/2 kg. un
4 çorba kaşığı süt
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
su
tuz

İç için:
2 orta boy patates
1/2 su bardağı donmuş bezelye
1/4 su bardağı kuru üzüm
1/2 demet taze kişniş veya 1 çorba kaşığı kişniş
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Unu derin bir kaba koyun. Tuzunu ekleyip, sütü ve aldığı kadar suyu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üstünü örterek bir kenara dinlenmeye bırakın.

Patatesleri haşlayıp soğuyunca ince ince kıyın. Bezelyeleri ezmeden bir parça haşlayıp süzün. Taze kişnişi kıyın Patatesleri; bezelye, kuru üzüm, karanfil, taze kıyılmış kişniş, limon suyu, kimyon, acı biber ve tarçın ile karıştırın. Tuzu karabiberi ekleyin ve bir kenara bırakın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak, çok az unladığınız hamur tahtasında oklava ile 2 mm. kalınlığında 15 cm. çapında yuvarlaklar halinde açın. Arzu ederseniz hamuru avucunuzun içinde de genişletebilirsiniz. Her parçanın bir tarafına hemen hemen 1 çorba kaşığı tepeleme iç koyarak, diğer yarısı üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Çatalı kıyılarına bastırarak hamurun iki ucunun iyice yapışmasını sağlayın. Derin bir tavada kızdırdığınız bol yağda, ikişer üçer çevirerek, Samosa'ların iki tarafları altınımsı kahverengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt peçetenin üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Yanında kimyonlu Raita ile sıcak sıcak servis yapın.

Dilerseniz, hamur yerine hazır börek yufkası kullanarak, Samosaları iri muska böreği gibi hazırlayabilirsiniz.


Cevapla

“Hint Mutfağı” sayfasına dön