Al-Salooq "Kakuleli Pişi"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Al-Salooq "Kakuleli Pişi"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:02

Al-Salooq "Kakuleli Pişi"

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 5-6 dakika (her tava için)

25 salooq için:
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı toz kakule
1/2 su bardağı erimiş tereyağı
pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ

Sütü kaynatıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta unu, kakule ve kabartma toıu ile karıştırın. Erimiş ılık tereyağını üzerine dökerek, tahta bir kaşıkla ufalanan bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Üzerine soğuk sütü ekleyin ve 1 dakika, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Daha sonra hamurunuzu 1/2 cm. kalınlığında açın. Verevine baklava dilimleri gibi kesin.

Derin bir tencerede veya kızarıma tenceresinde bol yağı 190 derecede kızdırın İçine küçük bir parça ekmek atın. Ekmek 30 saniyede altın rengi alıyorsa, yağın içine 5-6 Salooq atın. 5 dakika altın rengi alıncaya kadar kızartın. Bir kevgirle kızaran tatlıları bir kağıt peçetenin üzerine çıkarın Bu şekilde tatlıların fazla yağı kağıt peçete tarafından emilir.

Servis tabağına bir sıra kızarmış Salooq koyup üzerine pudra şekeri serpin, daha sonra yine kızarttığınız Salooq'lan bir önceki katın üzerine dizin ve yine pudra şekeri serpin.

Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Kawa
Binbaşı
Binbaşı
Mesajlar:1325
Kayıt:22 Eki 2006 17:16
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Fenerbahçe

Re: Al-Salooq "Kakuleli Pişi"

Mesaj gönderen Kawa » 21 Şub 2009 15:05

yine mutfak valla bayıyorsun forumdan artık kızartma kokusu geliyor
bukett
Yarbay
Yarbay
Mesajlar:4370
Kayıt:28 Oca 2008 19:00
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Kadın
Burç:Boğa
Takım:Fenerbahçe

Re: Al-Salooq "Kakuleli Pişi"

Mesaj gönderen bukett » 21 Şub 2009 15:58

:kahkk
Cevapla

“Kuveyt Mutfağı” sayfasına dön