Prugoki

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Prugoki

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:05

Prugoki

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 5 dakika

1 kg. antrekot (bütün)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ

Bütün olarak aldığınız antrekotu çok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun. Soğanları kıyıp sarımsakları dövün. Bir nevi terbiye için, içine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dövülmüş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parça da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın. Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir. Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın. Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması için bir tarafları kızarınca hemen çevirin ve diğer tarafları çok kızarmadan alın. Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz. Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirinçle servis yapın.


Cevapla

“Kore Mutfağı” sayfasına dön