Ispanaklı Tavuk

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ispanaklı Tavuk

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:05

Ispanaklı Tavuk

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 15 dakika

300 gr. tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı susam
400 gr. ıspanak
2 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker

Susamları yağsız tavada sararıncaya kadar, hafif ateşte kavurup bir kenara alın. Ispanakların yapraklarım ayıklayıp yıkayın. Tavuk etlerini kalın dilimler halinde kesin. Soğanları ve sarımsakları doğrayın kırmızı biberle karıştırın, içine kalın dilimler halinde kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Tavaya yağları koyup kızdırın. Eti kızgın yağda üç seferde kızartın. Etin hepsini birden atmayın ki etleriniz yeterince kızarsın, sulanmasın. Kızarmış etleri tavadan çekin. Tavaya kalan soya sosunu, şekeri ve ıspanakları atın, bir çevirip tavanın üzerini kapatarak 2-3 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tavaya ilave edip üzerine daha önceden kavurduğunuz susamları ekleyin. Bir çevirip sıcak sıcak servis yapın.

Eğer susam yağınız yoksa, yerine sıvıyağdan aynı miktarda ekleyin.


Cevapla

“Kore Mutfağı” sayfasına dön