Tavuk Yahnisi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Tavuk Yahnisi

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:06

Tavuk Yahnisi

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 50 dakika

1 tavuk (1 kg. 600 gr.)
6 diş sarımsak
4 iri taze soğan başı veya 1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kore acı biberi*
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
2 orta boy kabak

Soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyın. Kabakları yuvarlak, 1,5 cm. kalınlığında doğrayın. Tavuğu orta boy parçalar halinde parçalayın. Bir tavuktan hemen hemen 16 parça kadar çıkar.

Derin bir tencereye, parça tavuk etlerini koyun. Üzerine kabakları, etleri örtecek şekilde dizin. Kabakların üzerine soğanı, sarımsağı, soya sosunu, susam yağını veya sıvıyağı, sirkeyi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika, tavuklar çok iyi pişinceye, yani etler kemiklerinden dökülünceye kadar pişirin. Sıcak olarak yanında başlanmış pirinç ile servis yapın.

Toz kore acı biberini hazır olarak bulamazsanız, 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biberi, yine 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber ile karıştırıp kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Kore Mutfağı” sayfasına dön