Mango Chutney

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mango Chutney

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:07

Mango Chutney

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 1 saat

3 büyük yeşil mango
8 hurma
2 sivri acı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı garam masala
330 gr. kahverengi şeker
1 su bardağı beyaz sirke
2 cm. taze zencefil veya 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
tuz

Mangoları soyun çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyarak tuzlaym. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. İnce ince kıyın. Zencefili ince ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve yine çok ince kıyın.

Tencereye 1/2 tatlı kaşığı garam masalayı, kahverengi şeker ve beyaz sirkeyle birlikte koyun. Karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Mangoları, biberleri, zencefili ve hurmaları ekleyin. Birlikte 1 saat kısık ateşte hafif hafif kaynatın. Daha sonra ateşten alıp bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayın. Yemeklerinizin yanında servis yapın.

"Chuiney"de mango yerine, yeşil elma da kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Kore Mutfağı” sayfasına dön