Almodrote "Kabak Gratine"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Almodrote "Kabak Gratine"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:08

Almodrote "Kabak Gratine"

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 40 dakika

1 kg. kabak
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1/2 kg. tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
sıvıyağ
karabiber
tuz

Kabakları yıkayıp soyun. Rendenin iri tarafından geçirip, derin bir kaba koyun. Üzerine unu, yumurtaları, beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesinin yarısını, kıyılmış dereotunu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Biraz karıştırıp homojen bir hale gelince cam bir fırın kabına, kabı yağladıktan sonra ince bir tabaka halinde dökün. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve orta ateşten az kızdırılmış, adeta ılık fırında 40 dakika kadar pişirin.


Cevapla

“İsrail Mutfağı” sayfasına dön