Zarda palan "Portakallı ve Tavuklu Pilav"
hazırlama: 1 saat
pişirme: 40 dakika
1 kg. iri parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı Basmati pirinç veya uzun taneli pirinç
75 gr. posası alınmış tereyağı
1/2 su bardağı kıyılmış badem (kabukları çıkarılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 baş soğan
1/2 tatlı kaşığı safran
1/4 su bardağı şam fıstığı (kabukları çıkarılmış)
2 portakal
karabiber
tuz
Portakalların kabuklarını soyun ve çok ince, 3 cm. uzunluğunda kesin. Küçük bir tencerede kaynattığınız suya atıp 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra süzüp soğuk sudan geçirin ve bir kenara bırakın. 1 su bardağı kaynayan suda şekeri eritin ve içine portakal kabuklarını atın. 5 dakika daha, şurup koyulaşıncaya kadar birlikte kaynatın. Daha sonra ateşten alın. Tavada tereyağının üçte birini kızdırın ve içine kabuklarını çıkartıp ince dilimler halinde doğradığınız bademleri atın. Bademler altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kavurup kevgirle bir tabağa çıkanın. Tavaya biraz daha tereyağı ekleyerek kızdırın ve içinde tavuk etlerıni çevirerek altın rengi alıncaya kadar kızanın. Kızarmış tavukları tavadan çıkaran ve tuz karabiber ekin. Bu arada tavada kalan yağı atmayın. Soğanı soyun ve ince yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Tavada tavuklardan kalan yağa atıp, orta ateşte yakmadan biraz kahverengi oluncaya kadar 8 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak suyu soğanların üzerine ilave edin ve kaynatın. Su hafif kahverengi bir renk alınca içine tavuk etlerini koyun ve bir kapakla kapatarak 20 dakika hafif hafif kaynatarak pişirin. 8 su bardağı suyu büyük bir tencerede kaynatın ve içine yıkanmış pirinci ve 1 çorba kaşığı tuzu atın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Daha sonra pirinci süzün ve tekrar tencere¬ye koyun. İçinde portakal kabuklarını kaynattığınız şuruptan portakal kabuklanını çıkarıp bir tabağa alın. Kalan şurubu pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
Daha sonra derin bir fırın kabını yağlayıp içine pirincin yarısını dökerek bir kaşıkla yayın. Pişmiş tavuk parçalarını ve soğanları pirincin üzerine dizin. Tavuğun pişme suyunun yarısını üzerine dökün. Kavrulmuş bademlerin ve portakal kabuklarının yarısını etlerin üzerine serpin. Kalan pirinci tavukların üzerine yayın. Kalan tavuk suyunu ve 2 çorba kaşığı sıcak suda erittiğiniz safranı da üzerine dökün ve fırın kabını bir kapakla veya alüminyum kağıtla kapatarak 150 derecede kızdırılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra, üstteki pilavı bir servis kabının dibine serin. Pilavın çepeçevre etrafına tavuk parçalarını dizin. Dipte kalan pilavı tavuk parçalarının orta kısmına yani servis kabının ortasına tepeleme koyun, üzerine fıstıkları, kalan portakal kabuklarını ve bademleri serperek hemen sıcak sıcak servis yapın.
Afgan halkı da, Pakistanlılar gibi kına gecelerinde "Zarda Palau" hazırlarlar ve erkek evinden gelen konuklara ikram ederler.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı Afgan Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 13 May 2024 09:27
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Zarda Palan "Portakallı ve Tavuklu Pilav"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim