Kızarmış Karides

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kızarmış Karides

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:14

Kızarmış Karides

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 6 dakika

15 adet jumbo karides
2 taze soğan
1 tatlı kaşığı çin tuzu
1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı çin baharat rakısı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

Taze soğanları temizleyip, yıkayın ve ince ince kıyın. Derin bir tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın ve yıkayıp kuruladığınız karidesleri içine atın. Bir iki çevirip bir süzgece alın. Böylece fazla yağ süzgeçten süzülür.

Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın ve içine soğanları atın. Şöyle bir çevirip üstüne çin baharat rakısını, yarım bardak suyu ve çin tuzunu atın. Yine hızlıca karıştırıp karidesleri üzerine ilave edin. Geniş bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön