Mandalinalı Sığır Eti

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mandalinalı Sığır Eti

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:15

Mandalinalı Sığır Eti

hazırlama: 15 dakika
marinad: 15 dakika
pişirme: 5 dakika

350 gr. antrkot
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı ayrıca soya sosu
2 tatlı kaşığı cherry veya vermut
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi veya 1 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı beyaz biber
2 tatlı kaşığı kuru mandalina veya taze mandalina kabuğu rendesi
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
80 ml. et suyu (1/2 etsu tablet ile hazırlanmış)
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Eti ince uzun şeritler halinde kesip derin bir kaba koyun. Soya sosunu, cherry, susam yağı ve zencefil rendesi ile birlikte karıştırıp etin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bir kenara bırakarak 15 dakika kadar dinlendirin.

Sıvıyağı bir Wok'ta veya altı kalın bir tavada kızdırın. Etleri sostan çıkararak yağın içine atın ve 2 dakika kadar kızartın. Üzerine beyaz biberi, soya sosunu, rendelenmiş mandalina kabuğunu ve şekeri ilave edin, hızlıca karıştırın. Nişastayı bir parça et suyu ile açın, üzerine kalan et suyunu ilave edin ve etin üzerine dökün. Karıştırarak etin sosu koyulaşıncaya kadar 2 dakika pişirin.

Yanında sıcak, buharda pişmiş sade pirinç ile servis yapın.


Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön