Tavuk Teriyaki

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Tavuk Teriyaki

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:23

Tavuk Teriyaki

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 40 dakika

12 tavuk baget (bütün alt kısmı)
1/4 litre japon soya sosu veya soya sosu
2 çorba kaşığı mirin (pirinç şarabı) veya xeres veya tatlı beyaz şarap (riesling)
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Soya sosunu, mirini ve şekeri küçük bir tencereye koyup, hafif ateşte karıştırarak kaynatın. Ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Sıvıyağı büyük bir tavada kızdırın. Tavuk bagetleri dörder dörder, harlı ateşte çevirerek kızartın.

Tüm butlar kızarınca hepsini tavaya koyun, kaynatmış olduğunuz sosu üstüne dökün, kapağını kapatarak hafif ateşte 20 dakika pişirin.

Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın.


Cevapla

“Japon Mutfağı” sayfasına dön