Fatit Al-Shanikh

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19658
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray

Fatit Al-Shanikh

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:55

Fatit al-shanikh

hazırlama: 30 dakika
pişirme: 10 dakika

1 kg. ıspanak
1/2 kg. kıyma
2 baş soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kg. yoğurt
6 diş sarımsak
5 dilim kızarmış ekmek veya etimek
1/2 kahve fincanı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

üstü için:
1/2 su bardağı çam fıstığı
75 gr. tereyağı

Ispanakları yıkayıp iri iri doğrayın. Derin bir tencerede bol su kaynatıp tencereyi ateşten alın. İçine ıspanakları atıp 5 dakika bekletin ve suyunu süzüp bir kenara bırakın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp içine soğanları atın ve bir çevirip üstüne hemen kıymayı ilave edin. Karıştırarak hepsini birlikte kavurun. Tuzu, karabiberi, tarçını ve ıspanakları tencereye ilave edin. Üstüne 1/2 kahve fincanı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynayınca kapağını kapatın ve ateşi kısarak, hafif ateşte 10 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurda ekleyin. Kızarmış ekmekleri veya etimekleri küçük küçük kırın. İçinden servis yapılabilecek cam bir tepsinin dibine ekmekleri veya etimekleri yayarak koyun. Üzerine pişmiş kıymalı ıspanağı dökün ve bir kaşıkla ekmeklerin üstüne yayın. Ispanakların üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün ve bir kaşıkla yoğurdu ıspanakların üstüne tamamen yayın.

Tavada tereyağını eritip içine çam fıstıklarını atın. Fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz çam fıstıklarını yağı ile birlikte gezdirin ve hemen sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“Lübnan Mutfağı” sayfasına dön