Patlıcan ve Biber Dolması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Patlıcan ve Biber Dolması

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:36

BİBER VE PATLICAN DOLMASI:

MALZEMELER :
Taze veya kurutulmuş patlıcan ve biber, ufak doğranmış kuş başı et, her dolma için 1 tatlı kaşığı pirinç, sumak, maydanoz, kuru soğan, domates ve biber salçası, ufak kuş başı doğranmış kuyruk veya zeytin yağı, karabiber, pul biber ve tuz.

YAPILIŞI :
Kuru patlıcan ve biberler kaynar suda 10-15 dakika kaynatılır (taze ise oyulur).Tane sumak 2 saat önceden suya konarak bekletilir. Diğer malzemeler karıştırılır, sumak suyunun yarısı eklenir. Patlıcan ve biberlerin içi sıkıştırılmadan doldurulur. Tencereye düzgün bir şekilde yerleştirilir, üzerine kalan sumak suyu ve biraz yağ eklenerek ateşe konur. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yarım saat pişiriniz.


Not: Sağlıklı kişiler kuyruğu da ufak kuş başı doğrayarak dolmanın içine diğer malzeme ile katabilirler. Lezzet olarak çok güzel. Ama sağlık açısından önermiyorum tabi.


savurlu
Acemi Er
Acemi Er
Mesajlar:9
Kayıt:04 Eyl 2009 02:52
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Beşiktaş

Re: Patlıcan ve Biber Dolması

Mesaj gönderen savurlu » 04 Eyl 2009 03:05

Değerli Arkadaşım,

Emeğe saygı denen bir şey var. Bana ait www.yetkinkavak.com sayfasındaki tüm yemek tariflerimi alarak bu foruma kendi tarifleriniz gibi koynuşsunuz. Lütfen www.yetkinkavak.com adresini her tarifin altında kaynak olarak belirtirmisiniz.

Saygılarımla...
Yetkin KAVAK
Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön