Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19658
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray

Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:54

Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan

hazırlama: 30 dakika
pişirme: 25-30 dakika

3 büyük patlıcan
3 baş soğan
1 baş sarımsak
1,5 su bardağı haşlanmış nohut veya konserve nohut
1 kg. domates veya 450 gr. soyulmuş domates konservesi
2 limon
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz mercanköşk
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Nohutları bir gece evvelden suya ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın. Soğuyan nohutların ince zar gibi kabuklarını ayıklayıp atın.

Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutları süzüp bol su ile çalkalayın ve ince zarlarını atın.

Derin bir tencereye bol su koyun. 1 çorba kaşığı tuz atıp içine bir limonun suyunu ilave edin. Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin, kabukları ile birlikte 1 cm. kalınlığında uzunlamasına doğrayın, kararmasınlar diye, hazırladığınız limonlu suya atın ve bir kenara bırakın. Domatesleri kalın ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Soğanları temizleyip ikiye bölün ve ay şeklinde kalın kalın doğrayın. Bir baş sarımsağı soyup, iri iri kıyın. Tuz hariç tüm baharatları küçük bir kasede karıştırın. Çok derin olmayan geniş, yuvarlak bir tencerenin dibine bir parça zeytinyağı koyup üzerine soğanları atın. İçine sarımsakları ilave edin. Nohutları soğanların üzerine dökerek yayın. Hepsinin üzerine, tuz ve bol miktarda mercanköşk, tarçın, yenibahar, kimyon, karabiber karışımından serpin. Domatesleri nohut ve baharatların üzerine sıralayın. Eğer domates konservesi kullanıyorsanız, olduğu gibi domatesleri dilimlemeden boşaltın. Tekrar bir parça baharat karışımından serpin. Patlıcanların suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Domateslerin üzerine sıralayın. Baharat karışımından tekrar üzerine serpin. 1 limonun suyunu sıkın ve 1 su bardağı zeytinyağı ile yemeğin üzerine gezdirerek ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak ateşe koyun ve hafif ateşte, patlıcanlar pişip yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Yemeğiniz piştikten sonra bir kevgirle yavaşça patlıcanları nohutlarla ve diğer malzemelerle karıştırın. Yalnız karıştırırken patlıcanları ezmemeye dikkat edin. Derin bir servis kabına koyarak, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


beyaz
Yarbay
Yarbay
Mesajlar: 3084
Kayıt: 18 Nis 2008 19:07
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Kadın
Burç: Boğa
Takım: Fenerbahçe

Re: Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan

Mesaj gönderen beyaz » 21 Şub 2009 16:55

yeter muhtar :kizzz
yiyeni var,yiyemeyeni yani :gozlukk
Cevapla

“Lübnan Mutfağı” sayfasına dön