Eyleme katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan sağ kolu felçli Hamza Kılıç isimli çocuk, karakolda gördüğü işkence sonucu psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Gözaltına alındığım günden beri rüyamda hep beni dövdüklerini görüyorum" dedi.
Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruba müdahale eden polis, sağ kolu felçli 16 yaşındaki Hamza Kılıç isimli çocuğu da gözaltına aldı. 11 Aralık akşamını gözaltında geçiren Kılıç yaşadıklarını ANF’ye anlattı.
DÖVEREK GÖZALTINA ALDILAR
Kılıç, olay günü kuzenleriyle birlikte halasının evine gitmek üzere sokağa çıktığını belirterek, "Biz Camii Mahallesi’nde ikamet eden halama gitmek için evden çıktık. Hala ve amca çocuklarım ile beraber evden çıktık. Mescit mahallesine vardığımızda yolda çevik kuvvet polisleri bizleri durdur. Polisler bize 'slogan attınız mı, taş attınız mı?' diye sordular. Bizde 'hayır atmadık' dedik. Polisler bize küfrederek, dövmeye başladılar" dedi. Sonra polisler ‘’ensemize, sırtımızı elleriyle kontrol etti. Benim ensen soğuk çıktı. Polis halamın oğlu ve amcamın oğlu Velat’ın ensesinin sıcak olduğunu söyledi. ‘Enseniz sıcak o zaman siz yürüyüşe katılmışsınız ve bize taş atmışsınız’ diyerek dövdüler.
'GECER RÜYALARIMA GİRİYOR'
Yüzüne, göğsüne ve sırtına darbe aldığını ifade eden Kılıç, "Ağzım, burnum kan içinde kaldı. Daha sonra sol elimi çevirerek arakaya götürdü. Ben 'yüzde 40 fiziksel engeli raporum var. Sağ kolumu hiç kullanamıyorum. Sağ bacağımı da kısmı olarak kullanıyorum' dedim. Polisler bana gülerek, yine dövmeye başladılar. Şimdi gece uyuyamıyorum " diye konuştu.
Sokak ortasında dövüldükten sonra ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüklerini vurgulayan Kılıç, "Bizi İlçe Emniyet müdürlüğüne götürdüler. Burada bir polis bana bez verdi, bende yüzümdeki kanı temizledim. Burada bize 'siz mi taş atınız?' diye sordular. Bizde 'hayır' dedik. Bu arada İlçe Emniyet Müdürü geldi, “kim bunları vurmuş” dedi. Bizi yoldan alan çevik kuvvet Polisi de “yere düşmüşler” dedi. Bende Emniyet müdürüne 'yere düşmüş olsaydık, ağzım ve burnum kan içinde mi kalacaktı, gözlerim şişecek miydi' dedim. Beni döven polis “sen sus” dedi. Bende bundan sonra korkudan konuşamadım. Bizi bir odaya aldılar bir süre sonra oradan da götürdüler" dedi.
Daha sonra sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüklerini anlatan Kılıç, "Doktor “ Kim seni dövmüş” diye sordu. Bende gözüm, ağzım , burnumun ve ensemde çok ağrılar olduğunu söyledim. Dokator gözümün altındaki şişliklerin hepsini bir kağıda yazdı. Bizi tekrar karakola götürdüler. Sabaha kadar karakolda tuttular. Bizi öğle saatlerinde adliyeye götürdüler. Savcılık ifademizi aldıktan sonra serbest bıraktı" şeklinde konuştu.
Yaşadıklarımdan dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Kılıç, kendisine işkence yapan polisler hakkında şikayetçi olacağını söyledi.
ANF NEWS AGENCY