özellikle Akpartiyi kutluyorum hakkaten ulaşılması zor bir başarı elde ettiler ama hakkıyla..
muhalefet partilerine gelince , muhalifler seçim öncesi çalıştı çabaladı ve bütün kozlarını sanki akpartiye oy kazandırmak için oynadılar :idea:
bana göre CHP bitmiştir artık ve deniz baykal ın artık istifa etmesi lazım , varsa tabi onuru.. en güçlü olduğu şehirlerde bile oylarını AKP ye ve MHP ye kaptırdıysa CHP ciddi bir sorun vardır demektir.. ki bana göre bu sorun ; CHP solcu çizgisinden çıkmış olmasıdır.. yani şöyle seçimden önce milyonların katıldığı ve güya CHP nin tertiplediği cumhuriyet mitingleri, CHP ye değilde MHP ye yaramış ama hakkaten yaramış.
sonuç itibariyle CHP nin, AKP yi yıpratmak için güya oynadığı tüm oyunlar MHP ye oy olarak geri döndü
Ayrıca MHP nin meclise girmesinde CHP kadar olmasa da , yine rol oynayan öteki kurum da ordu oldu bence.. seçim takvimi açılandıktan sonra , bütün halkın karşı çıkmasına rağmen , ordunun ısrarla kuzay Irak a girmek istemesi ve güneydoğu da yoğunlaşan bir operasyonlar zinciri oluşturması ve bunların sonucu olarak maalesef ülke olarak , hayatını kaybettiğimiz şehitler de MHP ye hatırı sayılır oylar kazandırdı...
DP li Mehmet Ağar , ve siyasi kimliği daha önce silinen Erkan Mumcu da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boğuldu ve müstehaklarını buldular.. Biri daha seçim başlamadan tatile çıktı, öteki de seçim gecesi istifa etti.. (halkın sizleri seçmesine ve yetki vermesine rağmen siz cumhurbaşkanı nı seçmekten kaçmak için meclise girmeseniz, halk da sizi böyle meclis dışı bırakır) :alkis
son olarak meclisimiz bu dönem pek bi ŞEKİL oldu
hiç kimseden , hele meclise giren 550 milletvekilinden hiç bir şekilde ekmek peynir mazot kömür falan hiç bir şey istemiyoruz.. sadece huzurlu , savaşsız kavgasız barış içinde bir Türkiye istiyoruz