Emekli Tümgeneral Osman Özbek, 'Terör örgütü PKK'nın bitmemesinin en önemli nedenlerinden birisi 12 Eylül yönetimidir. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Başbakan Turgut Özal'dır. İki sorumlu bunlardır'' dedi.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi eski rektörlük binasında 'Bölücü Terör Sivil Uzantıları ve Çözüm Yolları'' konulu konferansta konuşan emekli Tümgeneral Özbek, 'Türkiye'de anahtar, kaybolan yerde aranmıyor. Anahtar göstermelik olarak güneşin olduğu yerde aranıyor. Karanlıktan korkuluyor' diyerek sözlerine şöyle devam etti:
'Ben 12 Eylül'de görev almış Harp Akademisi öğrencisiyim. 12 Eylül günü yararlı olduğunu düşünüyordum. 13 Eylül'den sonraki uygulamalarda 12 Eylül'ün doğru yolda olmadığını gördüm.'
Özbek Paşa, PKK'nın bitmemesinin en önemli nedenlerinden birisinin 12 Eylül yönetimi, Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Başbakan Turgut Özal olduğunu ifade ederek, 'İki sorumlu bunlardır. Onlar nasıl Şam'daki Bekaa'ya gidip oradaki terör örgütünü susturamıyor... Şimdiki hükümetin Kandil Dağı'na gitmemek için binbir dereden su getirmesi gibi' diye konuştu.
Terörün nedeni Evren ve Özal'dır
çözüm kandile gitmakte değil türkiyedeki halkın gönlüne girebilmekte.beliki askerler kandile girebilir ki o da çok çok zor ve çetin bir şavaş göze alınarak girilir.gönüller kırıldıktan sonra zor iyleşir.eminim zamanla biz bunuda başaracaz.her bıji bratiya gella.yaşasın halkların kardeşliği.umarım bunlar kimse için sorun olmaz......................................