Hasankeyf İçin Bir Adım da Siz Atın

Paylaşmak istediğiniz her şey
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Hasankeyf İçin Bir Adım da Siz Atın

Mesaj gönderen Siyabend » 27 Tem 2007 22:33

Resim
50 yıldır yapımı gündemde olan Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki Ilısu barajı ve hidroelektrik santralinin temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Enerji üretiminde Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı olması planlanan projenin bir 'rüya' mı, yoksa 'kabus' mu olduğu ise tartışmalı.

Hasankeyf'in yüzde 80'i baraj gölünden etkilenecek ve aralarında köy ve mezraların da bulunduğu 199 yerleşim yeri sular altında kalacak.
Hasankeyf halkına göre barajla birlikte su altında kalan sadece ‘tarih’ olmayacak. Baraj turizmi bitirecek ve işsizliğin artmasına yol açacak.

http://www.kesfetmekicinbak.com/apps/pr" target="_blank" target="_blank ... ew_m.php/3
belki çok geçtir, ama yine de yapılan bu çalışmalara olan tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Bunun için bir imza da siz atın...

Pınar
Başçavuş
Başçavuş

Re: Hasankeyf İçin Bir Adım da Siz Atın

Mesaj gönderen Pınar » 28 Tem 2007 14:54

hemen bakıyorum
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen ZAGROS » 07 Ağu 2007 19:28

BÖYLE BİR HARİKAYI YOK OLMASINA SEYİRCİ KALMAMAK GEREKİR
Kawa
Binbaşı
Binbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen Kawa » 10 Ağu 2007 19:00

bu güzel paylaşımın için tesekkürler sevgili moderatorum bence konu böyle olmalı eften puften deyıl
evet konuya geleyim dogrusuna bakarsan yıllardan beri güney ve güneydogu anadolu bölgesine iyi birşey yapılmadıkı kötülükten başka bir taş taşın üstünde bırakmadılar şimdide sıra eserlerimize geldi tarihimize ell uzatılıyor biraz esrlerin degerini bilseler böyle yapmazlardı ama nerde o mantık zaten mevcut olan barajlarda kurumuş gitmiş ılısu barajıda 50 yıllıkmış bize 50yıllık hizmet deyıl hasan keyfın duruşu tarıhı barındırdıgı kavimler insan bakınca kendinden geçiyor adeta ecdat kokuyor. hükümetin onunla bununla ugraşacagına ülkenin daha ciddi konuları var o asorunlar galedilmeden ne yaparsa boştur neyse kime anlatıyorumki nasıl olsa bizden başka kimse okumayacak
fazlada derine inmenin geri olmadıgını düşünüyorum

“Serbest Kürsü” sayfasına dön