KANALDAN İÇERİ AT BENİ, GİT REYTİNGTEN TUT BENİ!!
Son günlerin en çok konuşulan ismi Ajdar, nefret edilmesine rağmen tüm kanalları gezince, izleyicilerin ekranda görmekten hoşnut olduğu ünlüleri ve tahammül sınırlarını zorlayanları anketimizdeki oylarıyla sayfalarımıza taşıdık
Bazen kadim bir yalnızlık dostu bazen de çileden çıkarıcı, pek çoğumuza göre aptal kutusu. Semra Hanım fenomeninden türkücü starlara, suni karı-kocaların sabah dövüşlerinden onları ağırlayanlara, yıllar önce beraber olmuş Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses'in reyting uğruna yeniden bir araya gelmelerine kadar gerçek bir Truman Show'un içinde gibiyiz.
Yılların eskitemediği sabah şekeri Aydın'ın yanında Ahu-Meriç, hemen bakıyoruz karşısında Safiye Soyman ve uzatmalı sevgilisi ve arada girip çıkan Tülin-Caner, sevgi ve ihanetleriyle onları konuk etmekten bıkmayan Esra Ceyhan... Sadece aktüel ve magazin konusunda değil spor ve haberde de reyting amaçlı yapımlar, izleyicilerin dikkatinden kaçmıyor.
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de habercilik ilkeleri yerine 'show business' ölçüleri egemen olmuş durumda. Dünyadan akılda son kalan çarpıcı örnek ise; erkek izleyicileri ekrana kilitlemeyi hedefleyen eski kainat güzellerinden Venezuelalı Alicia Machado. Güzellik kraliçesi televizyon sunuculuğuna başlayınca reyting için ekranda neredeyse çıplak kaldı. Machado'nun dekolte girişimi hemen sonucunu verdi, programda reyting patlaması yaşandı.
Samimi olanların zaten yer bulduğu ama ters psikoloji destekli nefret edilenlerin daha çok aranılır olduğu televizyon dünyasından isimler var bu sayfada. 'Ekranlarda kimleri görmek istemiyorsunuz?' ve 'Kim çıksa zaplamazsınız?' sorularını yönelttik Türkiye'nin birçok şehrine. Alem Fm'de Zeki Kayahan Coşkun'un programı Matrax'ta dinleyicilere sorduk, yetmedi internette forum açtık , sormadan gönderilen mailler ve kısa mesajlar da cabası oldu. 5 gün içinde 350 kişi sorularımızı yanıtladı.
İşte Türk televizyon kanallarında görüntüsüne tahammül edilemeyenler ile hiçbir zaman vazgeçilemeyenler.
Sarı kurdele eylemi başlıyor!
Konuyla ilgili bugünlerde başlayan bir protesto var. Televizyonlardaki görüntü ve ses kirliliğinden bıkan bilinçli TV izleyicisi herkesi çatı ve otomobil antenlerine, evlerin balkonlarına, işyerlerinin kapısına 'hastalık tehlikesi' ve 'karantina' anlamı taşıyan birer sarı kumaş parçası ya da sarı kurdele bağlamaya çağırıyor. Bu işaretin anlamı; 'Biz televizyondan zehirlendik' olacak. Protestonun öncülerinden birisi de Alem Fm programcılarından Mansur El Sabah.
TV eleştirmenleri ne dedi?
Burhan Ayeri Akşam Gazetesi TV Eleştirmeni
'Birileri öper, diğerleri ısırır'
Anketİnİz ilginç. Her şeyden önemli yönü sonucu kafamızdakiler gibi, sadece itirazımız bazı ünlülerin sıralamasında olabilir. Bir de son haftada bu listelere yeni ilave oldu. Örneğin 'Bir Demet Tiyatro'nun yeniden başlayacağı haberleriyle bizlere gelen maillerde Yılmaz Erdoğan mahvediliyor. Hatta eskiyi methettik diye bize bile ağır dille saldırılar var. Bu anketin diğer ilginç yanı hem sevilen hem nefret edilen aynı kişilerin ortaya çıkması. Örneğin; Armağan Çağlayan, Okan Bayülgen gibi isimler. Bunları da doğal karşılıyoruz. 'Sivri dilliler' bütün dünyada hem kucaklanır hem dövülür.
Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi TV Eleştirmeni
'İzleyici samimiyet istiyor'
Televİzyonun filtresi olmadığına inanırım. Bu alet, gerçeğin ışığını hiç kırmadan, saptırmadan, odanızın orta yerine düşürür. Bu nedenle ekranda gerçek karakterini gizleyip, başkası olmaya özenenlerin zırhı hemen deliniverir.
Anket sonuçları, bu görüşümü destekler nitelikte. Örneğin Beyaz'ın talep görenler listesinde birinci sırada yer almasında gerçekliğinin, samimiyetinin rolü olduğuna inanıyorum. Beyaz ekranda sayıları giderek azalan, 'utanabilen' starlardan. O, bir an önce baş göz etmeye çalıştığımız mahallemizin delikanlısı. Onu akşam yemeğine davet edip, ailemizin fertleri arasında ağırlamakta bir an bile tereddüt etmeyiz. 'Peki, o zaman Huysuz Virjin maskesiyle ekrana gelen Seyfi Dursunoğlu neden üçüncü sırada?' diye sorabilirsiniz. Seyfi Dursunuoğlu, Huysuz Virjin'in bir 'canlandırma'dan ibaret olduğunu her fırsatta izleyicisine anlattığı için bu kadar gerçek ve samimi algılanıyor da ondan. Tıpkı Cem Yılmaz'ın ikinciliği gibi... Ekran başındakiler, hayatın ağır yükünü omuzlarken onları bir nebze olsun gülümsetenleri ama bunu yaparken 'hem olduğu gibi görünüp hem de göründüğü gibi olanları' ödüllendiriyor.
Halkımızın samimiyet eşiğinin giderek yükseldiğini de gözlemliyorum. Ekrandaki bir sahte göz kırpış, yıllarca üst üste konulan taşları yerle bir edebiliyor. İzleyici, gerçek yaşamı ile ekrandaki duruşu arasında fark olan insanları ötelemeye başladı. Bu da Türk televizyon izleyicilerinin eskisi gibi 'önüne konulan her yemeği nefes almadan mideye indirdiği' günlerin geride kaldığını gösteriyor. Her ne kadar reyting listeleri kalitesizliğin prim yaptığını gösteriyor gibi olsa da, temsil edilemeyen sessiz çoğunluğun, bundan 5 yıl öncesine göre çok daha seçici, talepkar ve eleştirel bir gözle ekrana baktığına inanıyorum.
Ekran başındakiler her taşın altından çıkanları da reddediyor. Ekran yüzünü hovardaca kullanıp, eskitenler adeta diş macununu ortasından sıkıyorlar. Aynı sezonda hem sunuculuk hem oyunculuk hem magazin malzemesi hem tartışma programı kanaatçisi olarak görünenlerin inandırıcılık katsayısı düşüyor.
Tahammül edilemeyenler
1- Esra Ceyhan 43 oy
2- Hülya Avşar 37 oy
3- Ajdar 34 oy
4- Ahu Tuğba-Meriç 29 oy
5- Lerzan Mutlu 26 oy
6- Tülin-Caner 20 oy
7- İbrahim Tatlıses 19 oy
8- Mehmet Ali Erbil ve Semra Hanım 17 oy
9- Reha Muhtar 13 oy
10- Seda Sayan 12 oy
Sevilenler
1- Beyazıt Öztürk 76 oy
2- Cem Yılmaz 43 oy
3- Seyfi Dursunoğlu 41 oy
4- Yılmaz Erdoğan 37 oy
5- Okan Bayülgen 36 oy
6- Can Dündar 30 oy
7- Engin Günaydın 18 oy
8- Sezen Aksu 11 oy
9- Sunay Akın 10 oy
10- Bülent Ersoy 7 oy
Ankette adı geçenler ne dedi?
Seyfi Dursunoğlu:
'Sabah programlarından nefret ediyorum!'
HİÇBİR zaman para kaygısı gütmeyen yapımlara 'tamam' dedim. Orta yaş ve üzerindeki izleyici kitlesi beni zaten seviyor, gençliği içine alan bir yarışma programında olduğum için gençlerin sevgisini de kazandım. Sabahları televizyon kanallarını geziyorum ama o programları izleyecek kadar boş vaktim yok. Akılsız değilim, tercihim kitap okumak ya da belgesel izlemek. İki insanın kavgası beni enterese etmiyor. Aklı başında kişiler olsa zaten özel hayatlarını ekranlara açmazlar. İnsan münasebetlerini masaya yatırmak demek, iki kişinin evliliğini, görümcesinin ne dediğini göstermek değildir. Açık oturum havasında yapmaları da cabası. Nefret ediyorum sabah programlarından. Digiturk'te buluyorum birkaç güzel şey. Haber kanallarındaki söyleşiler ve dizilerden 'Avrupa Yakası', 'Yabancı Damat' ve 'Binbir Gece' severek izlediğim yapımlardan.
Esra Ceyhan:
'Konuşmak istemiyorum'
Ben böyle bir konuda kesinlikle konuşmak istemiyorum. İsteyen istediğini sevebilir ya da nefret edebilir, ben bilemem.
Ajdar:
'Herkes bana aşık!'
TamamIyla bir kıskançlık bu. Benim şöhret olma biçimim çok farklı. İnsanlar genelde popstar ya da güzellik yarışmalarına katılıyor ve desteklenerek bir yerlere geliyor. Oysa bana Popstar'da fırsat bile tanınmadı. Ama halk bana destek verdi, reytingde de bir numarayım, sevilenlerde de. Sevilmiyorsam nasıl bu kadar tutuluyorum? Sevmiyorum diyenler bile reyting içine dahil. Ben onlara 'beni sevmeyenler' demiyorum; onlar bana 'aşık olanlar'. Benle bir hayatı paylaşamadıkları için zorlarına gidiyor. Halbuki beni tanıyan herkes bana aşık! Anlaşırsak yakında bir televizyon programına başlayabilirim.
Tv'de En Çok Nefret Edilen Ünlü Kim
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
Re: Tv'de En Çok Nefret Edilen Ünlü Kim
TV LERİDE BERBAT ETİLER BU PROGRAMLARLA BEN ŞAHSEN ARASIRA HABERLERİ
VE NEÇOK FB TV Yİ SEYREDİYORUM ONUN DIŞINDA ATV MİŞ SOHOW TVMİŞ
HİÇ SEYRETMİYORUM
VE NEÇOK FB TV Yİ SEYREDİYORUM ONUN DIŞINDA ATV MİŞ SOHOW TVMİŞ