Peşmerge'den Türkiye'ye tehdit
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Burada hiçbir şekilde PKK'nin sözcülüğünü veya avukatlığını yapacak durumda değiliz.
Bizim tek derdimiz Türkiye'de yaşayan herkesin huzurlu ve mutlu bir şekilde birlikte yaşamalarıdır.
Yalnız Özgürlük arkadaşımız ısrarla PKK'nin Amerika güdümündeki bir örgüt olduğunu savunuyor.
Bu düşünceye ben katılmıyorum.
Çünkü farklı kaynaklardan biraz araştırma yaparsanız Amerika'nın Abdullah Öcalan'a bir teklif sunduğunu ve bu teklifin kabul edilmemesinden sonra Amerika'nın onu Türkiye'ye teslim ettiğini görürsünüz.
Bu kısa dipnotan sonra şunu söylemek istiyorum..
Amerikanın şeytandan bir farkı yoktur..
Onun siyasetini,düşüncelerini,amaçlarını anlamak imkansızdır.
Ve yine Amerika'nın ne zaman nerede kime el uzatacağını da kestirmek imkansızdır..
Her halukarda güçlü olan o ve oyunun kurallarını belirleyen odur.
Bunu ifade etmek teslimiyet değil, gerçekleri ortaya koymaktır...
Bir örnek daha verelim;
Her zaman mevcut AKP hükümetini Amerikan uşağı olarak göstermeye çalışan MHP ve CHP
zihniyeti iş Ermeni sorunu olunca AKP ile el ele vererek Amerika'ya gidip dilencilik yaptılar.
Bizim tek derdimiz Türkiye'de yaşayan herkesin huzurlu ve mutlu bir şekilde birlikte yaşamalarıdır.
Yalnız Özgürlük arkadaşımız ısrarla PKK'nin Amerika güdümündeki bir örgüt olduğunu savunuyor.
Bu düşünceye ben katılmıyorum.
Çünkü farklı kaynaklardan biraz araştırma yaparsanız Amerika'nın Abdullah Öcalan'a bir teklif sunduğunu ve bu teklifin kabul edilmemesinden sonra Amerika'nın onu Türkiye'ye teslim ettiğini görürsünüz.
Bu kısa dipnotan sonra şunu söylemek istiyorum..
Amerikanın şeytandan bir farkı yoktur..
Onun siyasetini,düşüncelerini,amaçlarını anlamak imkansızdır.
Ve yine Amerika'nın ne zaman nerede kime el uzatacağını da kestirmek imkansızdır..
Bunu ifade etmek teslimiyet değil, gerçekleri ortaya koymaktır...
Bir örnek daha verelim;
Her zaman mevcut AKP hükümetini Amerikan uşağı olarak göstermeye çalışan MHP ve CHP
zihniyeti iş Ermeni sorunu olunca AKP ile el ele vererek Amerika'ya gidip dilencilik yaptılar.
Re: Peşmerge'den Türkiye'ye tehdit
daygen işleri yüzeysel irdeleme..
bizi bu duruma getiren Türk halkı değil onları kışkırtan hükümetler ve o hüküetlerin bağlı olduğu ABDdir..
ABD nin her yerdeki politikası aynıdır daygen.. birbirine kırdırma politikası..
1.dünya savaşında Çarlık Rusyasının, İngilterenin ve Fransanın ajanları bölgeyi karıştırdı..
Kürtlerin Lawrence"i deinlen bir ajanları vardı NOEL bilirsiniz.. Lawrence nasıl Arapları kışkırttıysa Noel de aynısını Kürtleri kullanarak yaptı.. Ruslar ve Fransızlar da aynı yolu kullandı o dönemde ve Ermeni ve Kürtleri hem birbirlerine düşürdü hem de Türkelre düşman etti..
daha sonra ABD belası gizli oyunlarını kullandı.. birbirine kırdırma politikasını yürüttü.. AMaç. TC.nin gelipşmesini engellemek ve kendi BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ni plana uygun yürütmek..
bugün ABD yi düşman olarak görmeyen bir TC vatandaşı bu oyunları kabullennmiş ve hala daha da bu poyunlara kanmakta demektir..
TÜrk halkının belli bir kesimine faşist ruhu üfleyen de yien işbirliköçi hükümetlerdir..
bu ülkede SAĞ eğilim aşırıya çok kez kaçmıştır.. kurumlar faşistleri korumuş kardeş halklarımızı görmezden gelmiştir.. bunları söyleyenler idam edilmiştir (DENİZLER GİBİ)...
yani türkiyenin kalkınmamasının tmel unusuru emperyalistler yani ABD ve AB köpekleridir.. bunu unuttmaayalım..
bizi bu duruma getiren Türk halkı değil onları kışkırtan hükümetler ve o hüküetlerin bağlı olduğu ABDdir..
ABD nin her yerdeki politikası aynıdır daygen.. birbirine kırdırma politikası..
1.dünya savaşında Çarlık Rusyasının, İngilterenin ve Fransanın ajanları bölgeyi karıştırdı..
Kürtlerin Lawrence"i deinlen bir ajanları vardı NOEL bilirsiniz.. Lawrence nasıl Arapları kışkırttıysa Noel de aynısını Kürtleri kullanarak yaptı.. Ruslar ve Fransızlar da aynı yolu kullandı o dönemde ve Ermeni ve Kürtleri hem birbirlerine düşürdü hem de Türkelre düşman etti..
daha sonra ABD belası gizli oyunlarını kullandı.. birbirine kırdırma politikasını yürüttü.. AMaç. TC.nin gelipşmesini engellemek ve kendi BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ni plana uygun yürütmek..
bugün ABD yi düşman olarak görmeyen bir TC vatandaşı bu oyunları kabullennmiş ve hala daha da bu poyunlara kanmakta demektir..
TÜrk halkının belli bir kesimine faşist ruhu üfleyen de yien işbirliköçi hükümetlerdir..
bu ülkede SAĞ eğilim aşırıya çok kez kaçmıştır.. kurumlar faşistleri korumuş kardeş halklarımızı görmezden gelmiştir.. bunları söyleyenler idam edilmiştir (DENİZLER GİBİ)...
yani türkiyenin kalkınmamasının tmel unusuru emperyalistler yani ABD ve AB köpekleridir.. bunu unuttmaayalım..
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

Kürtler zamanında İngilizlerle işbirliği içinde olsaydı bugün bütün araplar gibi bir devlete sahip olacaklardı.
Din birliği diye onları kandıranlar ve onların saf düşünceleri bunu ortaya koyuyordu.
Ermeni meselesi de yine din ekseni etrafında cereyan etti.
Din adına Ermenilerin öldürülmesi isteniliyordu.
Resmi olarak da ortada bir "ferman" olduğu için Kürtler birçok Ermeniyi
öldürüp yerinden yurdundan etti.
Ama tabiki devletin fermanı ile bunu yaptılar veya yapmaya zorlandılar!
Din birliği diye onları kandıranlar ve onların saf düşünceleri bunu ortaya koyuyordu.
Ermeni meselesi de yine din ekseni etrafında cereyan etti.
Din adına Ermenilerin öldürülmesi isteniliyordu.
Resmi olarak da ortada bir "ferman" olduğu için Kürtler birçok Ermeniyi
öldürüp yerinden yurdundan etti.
Ama tabiki devletin fermanı ile bunu yaptılar veya yapmaya zorlandılar!
-
reis
- Albay

- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Balık
- Takım:Fenerbahçe
kısacası zamanında sav sadık insanlar olduğu için bu duruma düştüler
şu anki zihniyet olsaydı
onlara ayit hak hukuklarıda olacaktı
ama demek kısmet bu zamanlara kadar sürükledi onları
şu anki zihniyet olsaydı
onlara ayit hak hukuklarıda olacaktı
ama demek kısmet bu zamanlara kadar sürükledi onları
siyabend.. İngilziler Kürtlere o dönemde devlet vaad ettiler.. fakat bunu yapamadılar.. bu Arapları ülkeden kparmak kadar basit bişey değil.. Araplar anayurd uzak ve farklı bir millet.. Kürtler ve TÜrkler kaynaşmış iki halktı iki etnik kökendi.. Araplar gibi özerk yaşayan bir topluluk değildi..
farklı kaynaklardan araştırmanızı öneririrm siyabend.. Noeli bilmeyen bir tarihçi yoktur..
yine farklı kaynaklara bakarsanız ABD'nin nasıl PKK güdümünde olduğunu da görürsünüz siyabend..
Doğu Perinçek APOyla röportaj yaptıktan sonra konuyla alakalı onlarca kitap yazdı bunlara bir göz atmalısınız..
PKK SUriye gizlis ervisleri adına çalışırken 91 den sonra ABD güdümüne girmiştir.. BU konuda daha öncesinden Perinçek ve APonun söyleşisi mevcuttur..
ayrıca yukarda da bahsettiğim gibi ABDnin BOP adına bunu yapması mutlak bir şeydir.. yine bunun yanında ABDnin tüm dış politikası hiçbir düşmanının güçlü olmamasını sağlamaktır ve bunu için ilzediğiği yol da birbirine düşürmek kaos yaratmaktır..
TC kurulduğundan beri teröre ne kadar para harcadı bir düşünün.. bunun yerine kalkındırmaya gitseydir eğer neler olurdu acaba.. bugün ne türban ne terör gibi gündemi meşhgul edecek salak saçma oalylar olmazdı.. üniveristerimizden dünya çağında insanlar yetişirdi.. ama o zaman konumumuz da yardım eder ve biz dünyanın sayılı ülkelerinden olurduk.. sizce ABDyle bu akdar sıkı ilişkiler içersindeyken bu mümkün müdür.. asla...
"Onun siyasetini,düşüncelerini,amaçlarını anlamak imkansızdır.
Bunu ifade etmek teslimiyet değil, gerçekleri ortaya koymaktır..."
bu ifadenize de kesinlikle katılmıyorum.. evet bu söyledikleriniz doğrudur fakat bunları bu şekilde ifade etmeniz teslimiyettir.. bunu ifade şeklimiz bu durumu çürütmemiz gerekliliğini de vurugulamayı şart koşar..
ayrıca da söylediğiniz bu sözlerde abartı olamdığını söylemek olmaz.. imkansız diye bişey yoktur.. o kadar şeytan değil ABD.. yapacakları belli amaçları belli fakat görmezden geliyoruz.. Iraka girdi açık açık nedeni belliydi.. ORTADOĞUDA ABD nin ne işi var Allahaşkına yahu.. dünyanın öbür ucundan buraya müdahele ediyor biz de bakıyoruz.. BOPne yardımcı oluyoruz.. sonra da ABD şeytan diyoruz..
onalr zeki değil bizim halklarımız aptal.. hükümetlerimiz işbirlikçi çıkarcı..
düşüncesi doğru olanlar ise korkak..
farklı kaynaklardan araştırmanızı öneririrm siyabend.. Noeli bilmeyen bir tarihçi yoktur..
yine farklı kaynaklara bakarsanız ABD'nin nasıl PKK güdümünde olduğunu da görürsünüz siyabend..
Doğu Perinçek APOyla röportaj yaptıktan sonra konuyla alakalı onlarca kitap yazdı bunlara bir göz atmalısınız..
PKK SUriye gizlis ervisleri adına çalışırken 91 den sonra ABD güdümüne girmiştir.. BU konuda daha öncesinden Perinçek ve APonun söyleşisi mevcuttur..
ayrıca yukarda da bahsettiğim gibi ABDnin BOP adına bunu yapması mutlak bir şeydir.. yine bunun yanında ABDnin tüm dış politikası hiçbir düşmanının güçlü olmamasını sağlamaktır ve bunu için ilzediğiği yol da birbirine düşürmek kaos yaratmaktır..
TC kurulduğundan beri teröre ne kadar para harcadı bir düşünün.. bunun yerine kalkındırmaya gitseydir eğer neler olurdu acaba.. bugün ne türban ne terör gibi gündemi meşhgul edecek salak saçma oalylar olmazdı.. üniveristerimizden dünya çağında insanlar yetişirdi.. ama o zaman konumumuz da yardım eder ve biz dünyanın sayılı ülkelerinden olurduk.. sizce ABDyle bu akdar sıkı ilişkiler içersindeyken bu mümkün müdür.. asla...
"Onun siyasetini,düşüncelerini,amaçlarını anlamak imkansızdır.
Bunu ifade etmek teslimiyet değil, gerçekleri ortaya koymaktır..."
bu ifadenize de kesinlikle katılmıyorum.. evet bu söyledikleriniz doğrudur fakat bunları bu şekilde ifade etmeniz teslimiyettir.. bunu ifade şeklimiz bu durumu çürütmemiz gerekliliğini de vurugulamayı şart koşar..
ayrıca da söylediğiniz bu sözlerde abartı olamdığını söylemek olmaz.. imkansız diye bişey yoktur.. o kadar şeytan değil ABD.. yapacakları belli amaçları belli fakat görmezden geliyoruz.. Iraka girdi açık açık nedeni belliydi.. ORTADOĞUDA ABD nin ne işi var Allahaşkına yahu.. dünyanın öbür ucundan buraya müdahele ediyor biz de bakıyoruz.. BOPne yardımcı oluyoruz.. sonra da ABD şeytan diyoruz..
onalr zeki değil bizim halklarımız aptal.. hükümetlerimiz işbirlikçi çıkarcı..
düşüncesi doğru olanlar ise korkak..
70 li yıllarda birbirlerini vuranlar kimdi ülkeye huzur getiricez diye türklerin hepsi birbirine girmedimi..ülke ikiye bölünmedimi sağcılar solcular birbirine girmedimi ozaman yok oatarfdakiler türk biz onlara silah çekemeyiz denildimi hayır denilmedi yani ülkeyi refaha kavuşturmak için Türk milletini birbirine düşürdüler..Bu yetmedi şimdi Kürt Türk düşmanlığını ortaya çıkardılar bazılarının ellerinde oyuncak olmuşuzda kimsenin haberi yok..Eğer ülkemizin huzurunu sağlamak istiyorsak birbirimize savaş açacağımıza kenetlenmemiz gerekmezmi dağdakilerin kürt türk olması neyi ifade eder..ama doğru dağdakiler kürtlerin özgürlüğünü getirecek ozaman bütün kürtler dağdakileri desteklesin onlara silah çekemesin,yalanlar dolanlar pembe hayaller içinde kaybolup gideceğiz..kim ülkenin huzurunu bozuyorsa ne Tütk ne Kürt ne Laz ne Başka bir ırk farketmez biz Türkler kendi soyumuzun bile karşısında dururuz..Sizde bunu yapsaydınız iki ırk birbirinden bukadar nefret etmezdi..daygen yazdı:senden bir mısal soyleyelim yanlış anlasılmasın
şayet bu dağdakiler kürt deyilde senın gibi aarab kokenlerı olsaydı
olası onlara karşı saldırı olsaydı
sen kımın tarafını tutardın...?
sen hala pkk için mi bazı konularda rahata kavuştuğunu söylüyorsun..sizler sözle ifade etmediniz kendinizi silahla mayınla ifade ettiniz eğer bunun huzurunu duyuyorsan rahatsan ben daha sana ne diyim..hiç bir zaman bizim karşımıza sakin sessiz bir biçimde çıkmadınız..eskiden bahsediyorsun rahat durdunuzdamı bazı hakları istediniz Türkiye Cumhuriyetinden söylermisin..Belki bir kere denediniz iki kere denediniz ama hep arkanızda şiddet vardı..Sen ölen onca askerin kanıyla rahata kavuştuğunu söylüyorsun bu gerçekten çok acı bir durum..taa eskilere gidiyorum okknın olmadığı zamanlara ozamanlar bile şiddet kullandınız ayaklanmalar çıkardınız..şimdide bu pkk belası başımmıza sarıldı..Belki pkk bitse daha çok huzura kavuşabileceksiniz haberiniz yokdaygen yazdı:eyer ben bugün burta kürtçe konuşa biliyorsam onların sayesındedir
ben bunu saklayamam
bunu kenan evren
yada turgut özay musadesıyle olmamıştır
bu gune kadar evlerimizde oturmaktan korkuyorduk
polis baskınlarından
oysa pkk işi şedetleştirdiyi zaman
mecburen hükümet askerye emniyet güçleri halkın ustunden cekildi azda olsa
yani pkk ortadan kalsa türkiye cumhuriyeti sayın kürt halkım kelimesinimi kullanacak
sacma bunlar
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

İngilizlerin ülke vaad ettiği Kürtler Irak'ta yaşayan Kürtlerdi yani Türklerle bir kaynaşma içinde değildiler.siyabend.. İngilziler Kürtlere o dönemde devlet vaad ettiler.. fakat bunu yapamadılar.. bu Arapları ülkeden kparmak kadar basit bişey değil.. Araplar anayurd uzak ve farklı bir millet.. Kürtler ve TÜrkler kaynaşmış iki halktı iki etnik kökendi.. Araplar gibi özerk yaşayan bir topluluk değildi..
Dediğim gibi din olgusuna sarılarak elin gavuruna "el uzatmadılar".
Doğu Perinçek bir çok önemli bilgiye sahip olabilir ama güvenilir biri değildir.
Ne zaman nerede duracağı belli olmayan birinin sözlerine fazla itimat etmemeliyiz.
Hala Türkiye'nin öyle bir şansı var ama ısrarla bu kullanılmıyor...TC kurulduğundan beri teröre ne kadar para harcadı bir düşünün.. bunun yerine kalkındırmaya gitseydir eğer neler olurdu acaba..
Amerikaya ilişkin görüşlerimi tekrarlamak istemiyorum..Daha önceki düşüncelerimde bir değişme yoktur.
Fazla hayallere kapılmamak gerekir diyorum..
siyabend oalyı anlatamadım galiba.. Kürtler Araplar gibi değil.. Araplar bir milelt olmuşlar.. Kürtler belli kesimlerdeki etnik unsurlar.. ikisini aynı kefeye koyamazsınız..
Doğu Perinçek konusunda da size katılmıyorum.. eleştirdiğim birçok yönü vardır.. dediğiniz gibi yerini değiştiren bişer insandır fakat o dönemde yaptığı röportaj kitaplarının konusu olmuştur.. öenmli bilgileri vermiştir.. ve en önemlisi yanlış bilgiler vermediği APO tarafından da tasdiklenmiştir..
son yadığınıza ,cevap olarak da şunları eklemek istiyorum..
Türkiyenin o şansı hiçbir zaman olmadı.. ben size onlarca GAP projesi üretecek yüzlerce Atatürk barajı büyüklüğünde baraj yapabilecek ülkedeki tümö teknolojiyi değiştierecek bir ekonomiden bahsediyorum..
böyle bir şansı ne şimdi ne de tarihinde yakalayamamıştır Türkiye.. Atatürk döneminde yapilabilecek en büyük adımlar atılmıştır.. İSmet Paşa döneminde zaten 2.Dünya Savaşının etkileri varıdr.. yani kalkınmayı bırakın ekonomik olarak çökmeemk adına İsmet Paşaya çok şey borçluyuz... sonrasında ise dediğim olaylarla kayış kopuyor..Menderes dönemi.. Amerika tamamen ülkeyi işhgal altına alıyor.. ve ülkede sağ sol çatışmaları baş göstermeye başlıyor.. sonraki dönemlerde PKK unusuru ortaya çıkıyor.. sağ sol çatışması Türk Kürt çatışması darnbeler vs derken ülkemiz asla kalkınamıyor...
artık bunu söylemekten sıkıldım ama söylememk de olmuyor.. ABDnin oyunlarıdır bunlar.. ve ABD nin elini kesmek o kadar zor değildir..
bugün bu konuda zorluk varsa eğer yine ABD den silah alan uçak alan aptal hükümetlerimizdedir suç.. adam istediği zaman ambargo koyabiliyor.. hepsini geçtim istediği zaman uyfdu bağplantısıyla uçaklarımızı devre dışı bırakabiliyor.. dahası uçaklarımız Amerikan uçaklarını düşman ıçak olarak tanımlamıyor savaş durumunda.. bunları çözen ODTÜ mezunu mühendislerimiz de öldürülüyor.. işe bakın yahu..
cesaret lazım cesaret... kapatalım Amerikanın 100den fazla üssünü.. İncirliği bi kapatalım hele.. kvalaım şirketlerini ülkeden.. ülkemizde pazar arayan çok ülke var.. bir Çini Japonyayı sokalım ülkeye.. kalkınmaya adayalım kenddimizi gizli oyunlara değl.. Türbana Sağa Sola Kürte TÜrke değil..
Doğu Perinçek konusunda da size katılmıyorum.. eleştirdiğim birçok yönü vardır.. dediğiniz gibi yerini değiştiren bişer insandır fakat o dönemde yaptığı röportaj kitaplarının konusu olmuştur.. öenmli bilgileri vermiştir.. ve en önemlisi yanlış bilgiler vermediği APO tarafından da tasdiklenmiştir..
son yadığınıza ,cevap olarak da şunları eklemek istiyorum..
Türkiyenin o şansı hiçbir zaman olmadı.. ben size onlarca GAP projesi üretecek yüzlerce Atatürk barajı büyüklüğünde baraj yapabilecek ülkedeki tümö teknolojiyi değiştierecek bir ekonomiden bahsediyorum..
böyle bir şansı ne şimdi ne de tarihinde yakalayamamıştır Türkiye.. Atatürk döneminde yapilabilecek en büyük adımlar atılmıştır.. İSmet Paşa döneminde zaten 2.Dünya Savaşının etkileri varıdr.. yani kalkınmayı bırakın ekonomik olarak çökmeemk adına İsmet Paşaya çok şey borçluyuz... sonrasında ise dediğim olaylarla kayış kopuyor..Menderes dönemi.. Amerika tamamen ülkeyi işhgal altına alıyor.. ve ülkede sağ sol çatışmaları baş göstermeye başlıyor.. sonraki dönemlerde PKK unusuru ortaya çıkıyor.. sağ sol çatışması Türk Kürt çatışması darnbeler vs derken ülkemiz asla kalkınamıyor...
artık bunu söylemekten sıkıldım ama söylememk de olmuyor.. ABDnin oyunlarıdır bunlar.. ve ABD nin elini kesmek o kadar zor değildir..
bugün bu konuda zorluk varsa eğer yine ABD den silah alan uçak alan aptal hükümetlerimizdedir suç.. adam istediği zaman ambargo koyabiliyor.. hepsini geçtim istediği zaman uyfdu bağplantısıyla uçaklarımızı devre dışı bırakabiliyor.. dahası uçaklarımız Amerikan uçaklarını düşman ıçak olarak tanımlamıyor savaş durumunda.. bunları çözen ODTÜ mezunu mühendislerimiz de öldürülüyor.. işe bakın yahu..
cesaret lazım cesaret... kapatalım Amerikanın 100den fazla üssünü.. İncirliği bi kapatalım hele.. kvalaım şirketlerini ülkeden.. ülkemizde pazar arayan çok ülke var.. bir Çini Japonyayı sokalım ülkeye.. kalkınmaya adayalım kenddimizi gizli oyunlara değl.. Türbana Sağa Sola Kürte TÜrke değil..
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

Amerikan üslerini kapatalım demek kolay ama hangi gücünüzle bunu yapacaksınız?
Şu an Türkiye'nin sahip olduğu en önemli silahların teknik sistemleri Amerika'nın kontrölünde!
Yani yeri geldi mi Türkiye o silahları kullanamayacak konumda...
Horoz olmadan ötmekten bahsediyorsunuz malesef..
Şu an Türkiye'nin sahip olduğu en önemli silahların teknik sistemleri Amerika'nın kontrölünde!
Yani yeri geldi mi Türkiye o silahları kullanamayacak konumda...
Horoz olmadan ötmekten bahsediyorsunuz malesef..