İtalya, Sınır Ötesi Operasyona Karşı Olduğunu Duyurdu
KTV......İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, Türkiye’nin son günlerde maruz kaldığı saldırıları önleme amacıyla kuzey Irak’ta (Kürdistan) geniş çaplı bir askeri operasyona yönelme seçeneğinden uzak durmasını temenni ettiklerini söyledi.
D’Alema, bugün İtalya’nın Bari kentinde, silahsızlanmayı konu alan uluslararası bir toplantı niteliğindeki Pugwash Konferansı’nda yaptığı konuşmada, mevcut sorunun Türkiye ve Irak arasında işbirliği ile çözümlenmesinden yana olduğunu belirterek, "Türkiye’ye Irak topraklarında büyük çaplı askeri operasyonlardan uzak durma çağrımızı yineliyoruz. Sorun, her iki ülkeyi, her iki hükümeti ilgilendiren bir meseledir" dedi.
Milliyetin haberine göre D’Alema, "Türkiye’nin kaygılarını anlayışla karşılıyoruz. Türkiye’nin saldırılara maruz kalması, çok sayıda askerini kaybetmesi, hoşgörülebilir bir durum değildir. Dolayısıyla aynı zamanda Irak yetkililerini de Türkiye’ye karşı yapılan bu askeri operasyonu durdurmak için kararlı biçimde harekete geçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
D’Alema son olarak "Irak topraklarında geniş çaplı askeri operasyonlar başlarsa bunun, zaten bilinen sorunlarla boğuşan Irak’ta ayrıca bir istikrarsızlık unsuru olacağı ortadadır" dedi.
ABD, Operasyona Karşı Tam Saha Diplomasi Başlattı
KTV......Beyaz Saray, Kuzey Irak’ta (Kürdistan) geniş çaplı operasyon istemediklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı da askeri operasyonu önlemek için tam saha baskı başlattığını duyurdu.
ABD’den olası sınırötesi operasyon için birbiri ardına açıklamalar geldi. Beyaz Saray, Irak hükümetinden, PKK’ya karşı hızlı bir şekilde harekete geçmesini istedi. Beyaz Saray bununla birlikte, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta geniş çaplı bir hareket düzenlemesini istemediğini de kaydetti. Beyaz Saray’dan gün içinde gelen açıklamalarda, “ABD, PKK sorununu çözmek için Türkler ve Iraklılarla birlikte çalışma taahhüdüne bağlıdır” denmişti.
Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı da, operasyon ihtimaline karşı tam saha diplomatik baskı başlattığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü Sean McCormacki sınırötesi operasyonun çözüm için en iyi yol olmadığını söyledi.
Fransa: “Türkiye ve PKK aralarındaki sorunları Diplomasiyle Çözmeli”
KTV......Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Türkiye ile Kürdistan İşçi Partisi (PKK) arasındaki sorunun çözüme kavuşturulması için en iyi seçeneğin diyalog ve diplomasi yollarının denenmesi olduğunu bildirdi. Kouchner, askeri seçeneğin sorunu çözüme kavuşturmayacağını da belirtti.
Dışişleri Bakanı düzenlediği basın toplantısında “ umarız, PKK ve Türkiye sorunların çözümü için askeri seçeneği değil, barış ve diyalog yolunu benimserler” dedi.
Kouchner son olarak şiddetin artmasının bölgeye büyük zararlar vereceğini belirtti.
İran’dan Olası Sınır Ötesi Operasyona Tepki
KTV.....İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Tahran Yönetiminin Türkiye’nin Kuzey Irak’a (Kürdistan) yönelik olası bir askeri saldırısına karşı olduğunu açıkladı.
Bugün düzenlediği basın toplantısında PKK sorunun çözüme kavuşmasında en iyi seçeneğin diplomatik yolların denenmesi olduğunu belirten Hüseyni, bölge ülkelerinin bölgedeki durumun daha da kötüleşmesine yol açacak davranış ve tutumlardan kaçınması gerektiğini belirtti.
Hüseyni son olarak, “bölge ülkeleri güvenlik konusunda işbirliğine giderek, terörist olarak tanımlanan gruplarla ilgili sorunun çözümünü sağlayabilirler” dedi.
Türkmen’ler Kürdistan’a Yönelik Olası Bir Dış Müdahaleye Karşı Tepki Gösterdi
Kürdistan Bölge Parlamentosunu ziyaret ederek Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Kerküki ile bir araya gelen Türkmenler, Kürdistan’a yönelik askeri olarak bir dış müdahalede bulunulması karşısında Kürdistan Bölgesini savunmaktan çekinmeyeceklerini belirtiler.
Türkmen Aydınlık Partisi, Türkmen Demokratik Partisi, Türkmen Refah Partisi başta olmak üzere, diğer Türkmen siyasi partiler ile gençlik ve kültür merkezlerinin temsilcilerinden oluşan konuk heyet, Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Kerküki ile olan görüşmesi sırasında ayrıca Kürtlerin Irak’taki Türkmenlere her zaman için yardımda bulunduğunu bu nedenle Kürtlerin zor döneminde onların yanında yer alarak iki halk arasındaki kardeşliği daha da güçlendirmek istediklerini ilettiler.
Konuk heyet son olarak, bölgedeki etnik, dini ve siyasi grupların haklarını koruyan demokratik sistemi dış saldırılardan korumakta kararlı olduklarını vurguladı.
Bütün Dünya Oepersyona Karşı ''
Re: Bütün Dünya Oepersyona Karşı ''
herkes herşeye karşı zaten karışmayın kardeşim bi dk yaaa bırakın türkiye nüfusu 80 milyona dayandı zten biraz azalır belkide rahat rahat oturmaktan sıkıldık macera istiyoruz belkideeee


