Ünlü İsimler DTP'ye Destek Çıktı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen
Ünlü İsimler DTP'ye Destek Çıktı

Mesaj gönderen Piremerd » 23 Kas 2007 11:45

Resim

DTP hakkında açılan kapatma davasına tepki gösteren Nuray Mert, Vedat Türkali gibi aydın, yazar ve akademisyenlerden oluşan “Barış Meclisi” üyeleri, DTP’ye tam destek verdi.
Yazar Vedat Türkali, “Bu sorunu Türk- Kürt çözebilir, başkaları çözemez. Fransa, Almanya, Amerika çözemez, mutlaka aramızda anlaşmalıyız. Yıldırarak, baskı yaparak bir yere varılmaz. Parti kapatılması ayıp bir şey. Bu sorunu çözeceğiz, ben 90 yaşına geldim inşallah ölmeden bu sorunun çözümünü görürüm” dedi.

Türkali, DTP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu kanın durması lazım. Yalancı demokrasi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur. DTP kapatılmamalı. 90 yaşıma geldim, ölmeden iyi günler göreceğiz. Laf bitti aslında. Birbirimizi öldürerek bir yere varamayız. Ben Kürt değilim, Türk'üm ama ben insanım. Parti kapatmalar bu ülkeye nelere mal oldu. Kaç bin gencin mezarına neden oldu" dedi.

Türkali, aralarında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de bulunduğu emekli generallerin "Kürt meselesinde hata yaptık" açıklamalarına dikkat çekerek, "Biz söyleyince (vatan haini) dediler. İktidar ve Meclis bu sorunu barış içinde çözecek. Askerler emekli olunca dilleri çözülüyor. Son günlerde generalleri okudum, benim asker aklım bu kadarına eriyor diyor. Bunu kabul etseler yetecek. Biz asker bahanesini kabul etmiyoruz” dedi.

- MURATHAN MUNGAN -

Yazar ve şair Murathan Mungan da, "Türkçe'nin yazarı ve şairiyim ama insanların rüyasını gördükleri dilden, okuma yazmalarını isteyen bir insanım. Buraya aydın olarak değil, vicdan sahibi biri olarak geldim. DTP'nin Meclis dışına çıkarılması, adaletin, medyanın askerileşmesi amacını taşıyor. Militarist söylemler linç kültürüne dönüşmeden bu sorun bir an önce çözülmeli" dedi.

- CENGİZ GÜLEÇ -

Eski DSP Milletvekili ve psikiyatr Cengiz Güleç, Barış Meclisi olarak, sadece DTP'nin değil, “kardeş Kürt halkının” maruz kaldığı saldırıları, baskıları hissedebilmek için empati yeteneğini topluma yaygınlaştırma amacında olduklarını söyledi.
Güleç, “Meşru siyasal hareketler ve siyasi partilerin maruz kaldığı psikolojik, sosyal, yargı düzeyindeki baskıyı kınıyoruz. Toplumsal barış iradesinin ortaya konmasını istiyoruz. Bu baskılara Kürt halkı çok uzun yıllar onurlu biçimde direnebilmiş, baskılara direnen insanların güç birliği içinde olmasını istiyoruz. DTP'ye direniş gücü temenni ediyorum, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi.

- NURAY MERT -

Yazar Nuray Mert de, “Sizi yalnız bırakmamak için buradayız. Kürt meselesinin geldiği noktada güç olsun geç olmasın diyorum. Siz de bizi yalnız bırakmayın” dedi.

ANKA

JİLAN
Albay
Albay
Ruh Hali:Kızgın
Takım:Fenerbahçe

Re: Ünlü İsimler DTP'ye Destek Çıktı

Mesaj gönderen JİLAN » 23 Kas 2007 11:55

bunun haberini izleyince şok oldum böle bişey hiç beklemiyordumm hayırısı olsunn
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 23 Kas 2007 17:08

eee bu tip insanlar her kesmin ilgisini çkmeye çalışan insanlar..
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç

Mesaj gönderen ZAGROS » 23 Kas 2007 17:58

beyazgül yazdı:eee bu tip insanlar her kesmin ilgisini çkmeye çalışan insanlar..
bence sen bu tür isimleri ilk kez burda duymuşsun
size bir sorum olacak beyazgül Dtp kapatılsınmı yoksa kapatılmasınmı ?
JİLAN
Albay
Albay
Ruh Hali:Kızgın

Mesaj gönderen JİLAN » 23 Kas 2007 18:00

beyazgül vedat türkali o isimlerden biri magazin dergilerine kapak olanlardan biri değil dikkatini çekerimmm
demir0708
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Aslan
Takım:Beşiktaş

Mesaj gönderen demir0708 » 25 Kas 2007 12:26

dtp kesinlikle kapatilmali.eger ayni tüzükte yani bir olusum söz konusu olursa onunda kapatilmasi taraftariyim..
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 25 Kas 2007 18:54

demir0708 yazdı:dtp kesinlikle kapatilmali.eger ayni tüzükte yani bir olusum söz konusu olursa onunda kapatilmasi taraftariyim..

haklısın kapıtılsın ve türkler haricinde kimse siyaset yapmasın
yoksa ırkçılıığın anlamı kalmaz değilmi ?
demir0708
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Aslan
Takım:Beşiktaş

Mesaj gönderen demir0708 » 25 Kas 2007 21:19

bunun irkcilika ilgisi yok..
tartistigimiz konu bölücülükle ilgili sanirim bunu ayirt edemiyorsun!!
irkciligi bence dtp yapiyor..bunu baska yerde aramamalilar
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 25 Kas 2007 21:30

Dtp meclisteki dört parti arasında barış için en çok çabalıyan partidir
dtpnin kapatılması türkiye hiç bir fayda sağlamaz
ama meclisteki hortumcuların işine çok yarıyacak
merak etmeyin artık bizde kapatılmasını istiyoruz
çünkü zülme karşı kardeşlik elimizi uzatmaktan bıktık artık !
Mülteci
Acemi Er
Acemi Er
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Boğa
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Mülteci » 26 Kas 2007 22:14

Bana KaLırsada Acilen Kapatılmalı.DTP Bölücü Terör Örgütü ''pkk'' Ya Yandaşlık yaptıgı Tüm basin Medya mensupları tarafindan açiga vurulmuştur.Eger Kapatılmazsa Ki İnşallah Böyle bir şey olmaz Bu bir Felaket demektir.Sayın zagros Siz burda demişssinizki Evet kapatılsın sonra ırk cılık falan filan.. diye Cümleler Kullanmışsın.Eger Bölücü Terör örgütü yandasları bir Parti Kapatılmasını istenildiğinden dolayı Mecliste ırkcılık olacak diye düşünüyorsan yanılıyorsun!

SAYGILARIMLA..!

“Gündem & Haberler” sayfasına dön