Birleşmiş Milletler raporundan bilmiyorum haberiniz var mı. Dün gazetemizde büyükçe bir parçası verildi.. (Ben okumadım, haberim yok diyenler için hatırlatma: O sevimli, bıdı bıdı kutup ayıları fotoğrafının altındaydı.. )
Memleketimizin hiç de masum olmadığını da öğrendik bu arada.. 13. sıradaymışız kirletme konusunda..
Niye hiç şaşırmadım acaba? “Çevrecilik yaparsak sanayimiz durur” diyen bir takım ahmak ağbiler yüzünden olabilir mi? Ve onların binlerce, milyonlarca ahmak destekleyicisi? İçimizdeki, bağrımızdaki ahmaklar?
Gazeteler yine “Amerikan stil” kişisel önlemler sıralamış.
- Çamaşırınızı kurutma makinesinde değil ipte kurutun..
- Uçak yerine demiryolu tercih edin..
- Ampullerinizi floresanla değiştirin..
- Düz ekran yerine eski tip tüplü TV kullanın..
Dalga geçiyorlar sanki.. Yahu kaçımızda çamaşır kurutma makinesi var da kullanmayacakmışız bundan sonra? Geceleri “beyaz” olmayan öz hakiki Türk mahallelerine bir bakın bakalım BİRRRRR tane sarı ışık görebilecek misiniz? Her ev bembeyaz hastane gibidir. ZATEN! Burası üretildiği günden beni bir floresan cenneti, bir adet tasarruf cenneti, kime ne tavsiye ediyorsun!
Tabii en komiği “uçağa binme, trene bin” tavsiyesi.. Beyler hanımlar bizim ülkemizde uçağın alternatifi tren değildir, otobüstür.. Herkes her yere otobüsle gider.. Ayrıca mevcut olan az miktarda trenlerin önemli bir kısmı da dizeldir. Yani cayır cayır MAZOT yakar.. Hani elektrikli sanılıp Türk milletine treni tavsiye ederken...
Cip meselesi hele en güzeli.. Ama yine irmeyeceğim o konuya..
Demem o ki hakikaten hastasıyım bu tavsiyelerin..
Bir Allah’ın gazetesi de termik santrallerden söz etmiyor.
Bir Allah’ın gazetesi de havaya en çok karbondioksit salan fabrikaların -mesela- listesini vermiyor..
Bir Allah’ın gazetesi de devlet, sanayi, ordu hep beraber bu ülkeye ne kadar zarar veriyor, ne kadar kirletiyor diye deşelemiyor..
Bir Allah’ın gazetesi de biz neden 10 milyar dolara 100 adet F35 savaş uçağı alıyoruz diye sormuyor\’85
Bir Allah’ın gazetesi de o süper eski teknoloji askeri araçlar ne yakar ne yer, bir depo ile kaç kilometrecik gidebilir, uçabilir bu arada havaya ne kadar karbondioksit salar sormuyor..
Kurutma makinesini kullanmadık mı tamam! Stanby düğmelerini kapadık mı bitti! Tamam!
Bu arada madem ki bu “hepimiz bilmemneyiz” trendi var, kimisi yok hepimiz Osmanlıyız, kimi yok hepimiz Mustafa Kemaliz, kimisi yok hepimiz Trabzonsporluyuz diyorsa o zaman ben gerçeği söyleyeyim
“HEPİMİZ HIYARIZ”..
301 no’lu kapı neredeydi?
Hepimiz hıyarız (Tuğçe Baran)
-
- Üstteğmen
- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Yengeç
- Takım:Galatasaray